Anasayfa Oyun PS3’e Büyük Bomba: One Piece!

PS3’e Büyük Bomba: One Piece!

Beklenen büyük an geldi çattı! Meşhur anime One Piece, sonunda konsola geliyor! İşte tanıyan-tanımayan herkes için yeni One Piece oyunu ve popüler seri hakkında bilmeniz gerekenler… 

İlk yayınlanmaya başladığı 1997 senesinden bu yana 15 sene geçti, 500’ün üzerinde bölümü, 11 filmi bulunmakta. One Piece, Naruto ve Bleach gibi animelerle birlikte anılmakta ve otoriteler tarafından animenin 3 ağır topu arasına girmektedir. Luffy adında ki bir gencin Korsanlar Kralı olma macerasını anlatan bu animenin dünya çapında belkide milyonlarca takipçisi var. Ufak bir kasabada başlayan yolculuğu, onu yakın dostluklara götürecek, yelken açtığı her adada maceraya bulaştıracak, yer yer insanı hüzünlendiren sahneleriyle şaşırtacak.

One Piece, genel hatlarıyla bile sayfalarca anlatılabilecek bir anime. Ancak haberin esas heyecan verici noktası, PS3 için bir oyunun çıkıyor olması!

One Piece’in çıkan bir çok oyunu, Nintendo gibi platformlara çıkmış, bir kısmı da Japonya dışına dağıtımı yapılmamıştır. Takipçileri her ne kadar animesine, figürüne doysa da oyunlarına doyamıyordu. Tecmo Koei şirketinin bir alt kolu olan Omega Force’dan çıkacak olan One Piece: Pirate Warriors, sadece Sony Playstation 3 için çıkarılacak! Uzun bir hazırlanma süreci içerisinden çıkan oyun, orijinal dizinin sponsoru Bandai ile de ortak çalışma içerisinde olmuş. Serinin yaratıcısı Eiichiro Oda’nın yarattığı dünyaya oldukça sadık kalınarak hazırlandığı söyleniyor.

1 Mart 2012’de piyasaya çıkacak olan One Piece: Pirate Warriors, ana seriyi konu almakta. Başlangıç olan East Blue Saga’dan başlayıp, şu an güncel olarak devam eden New World Saga’ya kadar olan arayı kapsayacak. Yaklaşık 500 bölümü kapsayacak oyun, oyunculara oldukça uzun bir oynama süresi tanımakta.

Ana Karakterlerin hepsini -Luffy, Zoro, Sanji, Chopper gibi Hasır Şapka Korsanlarının hepsi- oynama imkanı bulabileceğiz. Bunun yanında yardımcı rollerde ekibe katılacak sürprizlerin bulunduğu söylenmekte. Ayrıca düşmanların oyuna eklendiği ve serinin gidişatına uygun şekilde dövüşe girdikleri, tanıtım videosundan da görülebilmekte.

Satın alma seçenekleri

Oyunun kendisinin yanında 2 farklı seçenek ile de piyasaya sürülecek. İlki The Treasure Box adı altında, oyun, kitapçık ve soundtrackleri içeren bir cd ile satılacak. Ayrıca satın alan kişi yanında verilen kod sayesinden internet üzerinden 9 farklı tema indirebilme şansına kavuşacak. Bir diğeri sınırlı sayıda piyasaya çıkarılacak olan Gold Edition. 320 GB hafıza sahip olan altın renkli, One Piece’in ana karakteri Luffy işlemeli bir Ps3. Serinin yaratıcısı Oda tarafından imzalı olarak dağıtalacak bu ürün oldukça pahalı olacağı kesin.

Bu haberi okuyup, serinin yakından takipçisi olan insanlar, Ps3 alma hayallerine kapıldı bile. Ellerinde Ps3 olan oyuncular ise oyunun ön siparişini vermeye hazırlanıyor bile olabilirler. Seri kadar başarılı olacağı düşünülen One Piece: Pirate Warriors, sadece seriyi takip edenlerin değil, konu dışı kişilerinde alıp incelemesi gereken bir oyun olacağı benziyor.

One Piece’in İngilizce giriş videosu:

One Piece’in özgün Japonca giriş videosu:

İşte One Piece’ten sahneleri bir araya getiren, animeyi daha yakından tanımanızı sağlayacak bir klip: