Anasayfa Haber Windows Vista ve 7 Kullanıcılarına Müjde!

Windows Vista ve 7 Kullanıcılarına Müjde!

Microsoft Windows 8’i çıkartmadan hemen önce Windows Vista ve Windows 7 kullanıcılarını sevindirecek bir gelişmeyi duyurdu. İşte detaylar…

Microsoft, Vista ve Windows 7 işletim sistemlerinin destek süresini iki katına çıkarttı. Normalde son tüketiciler için geçerli olan destek süresi 5 yıl, Enterprise yani şirket kullanıcıları için ise 10 yıl olan destek süresi artık eşitlendi.

Microsoft’un Vista ve Windows 7 işletim sistemlerini kullanan son tüketiciler de tıpkı şirket kullanıcıları gibi 10 yıl boyunca hata çözümlerinden, istikrar yamalarından ve güvenlik güncellemelerinden yararlanabilecekler.

Windows Vista’nın tüketici sürümleri olan Home Basic, Home Premium, Starter ve Ultimate sürümleri normal şartlar altında 10 Nisan 2012’de destekten mahrum kalacaktı ancak artık bu tarih 11 Nisan 2017 olacak. Windows 7 kullanıcıları da 13 Ocak 2015’te destekten mahrum kalacaklardı ancak artık onlar da Windows 7’yi bütün yamalarından yararlanarak 14 Ocak 2020 tarihine kadar kullanabilecekler.

Microsoft yeni işletim sistemi Windows 8 öncesinde eski işletim sistemlerine de uzatılmış destek vererek internet genelinde güvenliği arttırmayı ve müşterilerine daha iyi hizmet etmeyi amaçlıyor. Elbette kullanıcıların bütün güncellemeleri ve en önemlisi Service Pack’leri kurmaları gerekiyor. Bu değişiklik Windows 8’de de geçerli olacak; kısacası Windows 8’in de 2023’e kadar Microsoft’tan teknik destek alacağı kesinleşti diyebiliriz.