Anasayfa Oyun Oyunlar çarpışırsa: Mari0

Oyunlar çarpışırsa: Mari0

Unutulmaz iki oyun birleşirse ne olur ?

Portal(2007) ve devamı Portal 2 (2010), Valve’in en büyük başarılarından biriydi. Orange Box içerisinden çıkan Portal, gerek puzzlelarla dolu bölümleri, kendine has espri anlayışı ve duvarlar arasından başka taraflara geçebilmemizi sağlayan garip silahı ile farklı bir oyundu. Oyunun sonunda çalan “Still Alive” parçası hala akıllardadır. Portal 2 ise oyunu bir üst seviyeye taşıyarak, babasının mirasını bir basamak yukarı çıkarıyor, Co-op oynanışa izin veriyordu.

Mario ise bugün oyun oynayan bütün insanların elinde bir defa geçmiş, belki de Pac-Man’den sonra oyun dünyasının en tanıdık yüzü haline gelmiş bir kahramandır. Dev mantarlar yiyip, dev su borularından geçerek prensesi kurtarmaya çalıştığımız bu efsanevi platform oyunu, hala nostalji yaşamak isteyenlerin vazgeçilmez oyunu haline gelmiştir.

Stabyourself.net adlı internet sitesi bu iki güzide oyunu aynı posada eriterek bir oyun hazırlamış. Tamamen ücretsiz olarak indirebileceğiniz oyun 1984 yılında kullanılan Mario ile birebir aynı. Tek farkı elinizde Portal Silahının bulunması. Böylece oyunumuz bambaşka bir platform oyunu haline geliyor. Saatlerce Mario başında, başından sonuna kadar oynayıp prensesi kurtarabilenler, bölümlerin bazı yerlerindeki inanılmaz zorluk seviyesi yüzünden sinir harbine tutulurdu. İşte şimdi bu bölümler eğlenceli bir hal alıyor.

Elimiz de ki Portal Silahımızla sağa sola kapılar açıp, canavarları tuzağa düşürebiliyor ya da olağanüstü bir hıza ulaşıp bayrağın en tepesine rahatça ulaşabiliyoruz. Stabyourself sitesi oyuna bir kaç tane de yenilik eklemiş. 4 farklı oyuncuya kadar aynı anda oynanabilen Mario, oyuncuya karakteri üzerinde oynama imkanı tanıyor. Renkleri değiştirebiliyor, kafasına 33 farklı şapka seçeneğinden birini yerleştirebiliyorsunuz. Ayrıca ayarlar menüsünden, ekran ayarlarıyla oynayıp farklı görüntü modelleri verebiliyorsunuz.

Bir başka güzel özellik ise kendi haritalarımızı ve modlarımızı yaratabilme imkanı. Bunu kullanarak diğer oyuncuların çalışmalarını paylaşıp, oyunun hazzına bir kat daha doyuyoruz. Oldukça eğlenceli vakit geçireceğiniz Mari0 için sizi daha fazla tutmadan stabyourself.net’e ulaşmanızı sağlayacak kolay bir link verelim.