Anasayfa Haber Hacker’lar NASA Bilgisayarlarını Ele Geçirmiş!

Hacker’lar NASA Bilgisayarlarını Ele Geçirmiş!

NASA’dan bir görevli, hacker’ların 2011 yılında NASA bilgisayarlarında tam kontrol sağladığını itiraf etti.

NASA’dan Paul K Martin adındaki görevli, hacker’ların Jet Propulsion Laboratory (JPL) sisteminde bir zamanlar tam kontrol sağladığını itiraf etti. Martin, bunun yanında sistemi kullanan yetkililerin bilgilerinin çalındığını söyledi. Martin’in dediğine göre saldırı, şu an için kontrolden geçen Çin kaynaklı bir IP adresinden yapıldı.

Güvenlik durumu

Görevli, hacker’ların saldırı boyunca NASA’nın JPL sisteminde tam kontrole sahip olduğunu ve yükledikleri zararlı programlarla kişisel bilgileri çalmaya çalıştığını belirtti. Ayrıca 2010 ile 2011 arasında 5.408 saldırıya maruz kaldıklarını da not etti. Bunun dışında Martin, Nisan 2009 ile Nisan 2011 arasında 48 adet güvenlik açısından önemli mobil cihazı çaldırdığını söyledi.

Interpol, saldırıyla ilgisi olduğu düşünülen ve farklı ülkelerde bulunan birçok hacker’ı tutukladı. Bu ülkeler: Çin, Büyük Britanya, Italya, Nijerya, Portekiz, Romanya, Türkiye, ve Estonya

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version