Anasayfa Oyun Günün Videosu: The Walking Dead: The Game

Günün Videosu: The Walking Dead: The Game

Ünlü Çizgi Roman serisi Televizyondan sonra Oyun olarak karşımıza çıkıyor.

Robert Kirkman’ın ödüllü çizgi roman serisi Walking Dead 2003 yılından bu yana Image Comics tarafından piyasaya sürülmekte. Şu anda 15 fasikülü tamamlayan serinin ne zaman biteceği büyük bir muamma. Comic-Con 2010’da en iyi devam eden seri ödülünü almasıyla, ününe ün katan çizgi roman AMC tarafından televizyon serisi olarakta izleyici kitlesine sunulmuştu. Çizgileri ve ele aldığı Zombi kıyametini başarılı bir şekilde yansıtması, TV dizisini büyük beklentilere sokmuştu. Takipçileri diziyi çok beğenmese de bir çok kesim tarafından izlenmekte. Ayrıca 2. sezonu şu anda devam ediyor.

Bu denli ünlü olan Walking Dead, Nisan ayında Telltale Games firması tarafından PC, PS3 ve Xbox 360 platformları için oyun dünyasına sunulacak. Telltale Games’i, Sam&Max ve Back to the Future serileri ile hatırlayabiliriz. Oldukça başarılı bir şekilde sundukları bu oyunlar dizi sezonları halinde belirli dönemlerde bölüm bölüm çıkmaktaydı. Başarılı bir pazarlama tekniğinin olmasının yanı sıra, bu tarz macera oyunlarını sevenleri doyuracak kalitede olması yüzünden adından sıkça bahsetmişti.

2011’in son çeyreğinde çıkması öngörülen ancak yapım sürecinin uzaması nedeniyle 2012 Nisan ayına ertelenen çıkış tarihi yaklaştıkça, serinin sevenlerini bir heyecan kapladı. Oyun departmanının başında bulunan Jake Rodkin,Left 4 Dead gibi elimize aldığımız silahlarla hayatta kalmaya çalışmak yerine daha çok karakter kurgusuna ve duygusal kararlar üzerine bir oyun olacak” açıklamasında bulunarak, akıllarda ki acaba yeni bir survival zombi kıyameti oyunu mu çıkacak sorusunun cevabını da vermiş oluyor.

Oyunseverlerin beğenisine sunulan ilk Teaser’da oyuna dair herhangi bir şey göremiyoruz. En azından nasıl olacağına dair ufak ipuçları veren oyun, yayına sunulan bir kaç resim ile kısıtlı. Firmanın piyasaya çıkardığı Jurassic Park temalı son oyunun fiyasko olarak adlandırılmasından ötürü Walking Dead: The Game’in nasıl olacağı merakla bekleniyor.