Anasayfa Oyun Sega Zor Durumda!

Sega Zor Durumda!

Oyun tarihine ve pek çoğumuzun çocukluğuna damgasını vuran Sega’yı sarsan finansal krizin hikayesi ve oyunculara etkisi…

Sega denilince akla gelen ilk 2 şey, Sonic ve Sega Dreamcast olacaktır. Japonya merkezli Sega Firması, hem oyun dünyasında hem de donanım dünyasında bir çok başarıya imza atmış, kendi kalitesini yaratmış bir şirket. Amerika, Avrupa ve Asya’da bir çok merkezi bulunan Sega şu aralar biraz zor durumda.

Firmanın sitesinden yaptığı açıklamada finansal yönden kayıp yaşadıkları belirtiliyor. Mart sonuna kadar Sega Sammy alt kuruluşu üzerinden 243 Milyon dolar kazanç bekleniyor. Ancak Avrupa ve Amerika marketi üzerinden tahmini 86 Milyon Dolarlık bir kayıp yaşanacak. Her ne kadar devede kulak olarak gözükse de, uzun süre hakim olduğu bu pazarlardan böylesine büyük bir kayıp yaşaması firmayı az da olsa finansal sıkıntıya sokacağa benziyor.

Sega firması, bu sene içerisinde Avrupa ve Amerika tabanlı çalışmalarından kayıp yaşayacağını düşünmekte. Bu sebepten ötürü, oyun çalışmalarında ve ar-ge çalışmalarımızda kesintiler olacak. Şu an için adını açıklamasakta üzerinde çalıştığımız oyun projelerinden bir kaç tanesi iptal edeceğiz. ” açıklaması firma sözcüsünden geldi.

Bu ilerleyen zamanlarda Sonic, Aliens ya da Footbal Manager oyunlarından birinin mutlaka iptal edileceğini düşünülüyor. Şu an için bunların üzerine 12 adet oyun yapım aşamasında gözüküyor. Aralarında çok beklenen Doctor Who dizisinin oyunu ve Alien serisinin devamı da bulunmakta. Bu durum firmanın kemerini sıkıp daha ufak bir şirket haline dönüştürür mü bilemiyoruz ama uzun zamandır Sega’nın finansal yönden sıkıntı çektiği biliniyordu. Bu noktaya gelip birincil ağızdan ciddi bir şekilde sıkıntılarını paylaşmaları da takipçilerini üzmüyor değil elbette…