Anasayfa Oyun Larry Dönüyor

Larry Dönüyor

Larry dönüyor

Al Lowe yeni Larry oyunu için destek arıyor. Acaba Kickstarter projesi, oyunları endüstriyelleşmeden kurtarabilecek mi?

 Larry dönüyor

Leisure Suit Larry serisinin efsanevi tasarımcısı Al Lowe ve Replay Games de Kickstarter modasına kapıldı. Emeklilikten dönen Al Lowe, yeni Larry oyunu için Kickstarter üzerinden kaynak topluyor.

Diğer Kickstarter projelerinde olduğu gibi, amaç yayıncı, dağıtımcı ve perakendecileri işe karıştırmadan; tasarımcı, yapımcı ve oyuncunun istediği gibi oyunlar yapmak. İşletmeci kademesinden gelen satış arttırmaya yönelik oyun değişikliği baskıları olmadan, pek çok eski oyunun canlanışını görüyoruz.

Projenin amacı, “Leisure Suit Larry in the Land of Lounge Lizards” isimli serinin ilk oyununu yeniden yapmak. Yeni yapılacak“Reloaded” versiyonu, Unity 3D motoru üzerine kurulacak. “Point and click” metodu kullanacak oyun, touchscreen arayüzlerini destekleyecek. Şu anki hedef, Steam üzerinden windows platformlarına dağıtım yapmak; ama oyun yeteri kadar popüler olursa diğer platformlarına da taşınacak. Oyunun şu an için korumasız dağıtılması gündemde.

Al Lowe ve diğer Sierra On-Line kıdemlileri (Josh Mandel, Sabine Duvall, ve Leslie Balfour dahil) bu proje için Replay bünyesine alındılar. Replay, serinin diğer oyunları için de HD versiyonları yapacağını duyurmuştu, hatta bütün oyunlar 2012 sonuna kadar piyasada olacaktı. Ama şu an için bu konuda kesin bilgi yok.

Eğer toplanan kaynak 500.000$ hedefini aşarsa, fazladan toplanan para oyune fazladan özellikler eklnemesi için kullanılacak. Bu özellikler arasında seslendirme, diğer platformlara taşınma ve belki oyun müziklerinin orkestra ile yeniden kaydedilmesi olacak.

Replay, hedef kitleyi bağış yapmaya teşvik etmek için, projeye katkı sağlayanlara ilginç ödüller vaadediyor. En büyük ödül de Lowe ve Mandel ile memleketi Seattle’a  yolculuk. Bağış kampanyası 4 hafta sürecek.