Anasayfa Haber Instagram’ı Facebook Değil Zuckerberg Aldı!

Instagram’ı Facebook Değil Zuckerberg Aldı!

Facebook CEO'su Mark Zuckerberg
Facebook CEO'su Mark Zuckerberg
Facebook CEO'su Mark Zuckerberg
Facebook CEO'su Mark Zuckerberg

Facebook Instagram’ı satın aldı dedik ama işin aslı çok daha eğlenceli çıktı. İşte Zuckerberg’in haftasonu kaçamağı…

Geçtiğimiz günlerde herkesin ilgisini çeken Facebook’un Instagram’ı satın alma kararının altından yeni hikayeler çıkıyor. Sosyal ağı devi Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg, bu satın alma işini hiç kimseye sormadan, kafasına estiği gibi yapıvermiş!

100 Milyar dolar değerinde bir şirketin başında olmanız size haftasonu bir arkadaşınızla buluşup onun şirketini 1 milyar dolara alma imkanı veriyor. Normalde yönetim kurulu kararları, şirket içi bürokrasi, muhasebe, alım satım müdürleri ve daha nicesinin elinden geçmesi gereken kararı, Mark Zuckerberg’in tek başına verdiği ortaya çıktı.

Zuckerberg, milyonlarca dolar değerindeki villasında buluştuğu Instagram kurucusu Kevin Systrom ile görüşerek işi bağladı. Üç gün konuşarak 2 milyar doları pazarlıkla 1 milyar dolara indiren Zuckerberg, telefon açıp yönetim kuruluna “Bir milyar dolar harcıyorum hazırlayın” diyiverdi. Bir CEO’ya yakışan, yıldırım gibi bir karar olsa da bugüne kadar Instagram’ın para kazanmamış olması ve daha önemlisi bunun yönetim kuruluna danışılmamış olması pek çok insanın gününü bozdu diyebiliriz. “Şirketi halka açıyoruz, hissedarları ürkütmeyelim” kafasında giden şirket bürokratlarının tarzıyla bir Facebook, bir Instagram kurulabilir miydi?

Özetle Mark Zuckerberg 27, Kevin Systrom ise 28 yaşında… Birinin 100 Milyar dolarlık bir şirketi, diğerinin 40 milyon abonesi vardı, artık birinin 99 Milyar dolarlık bir şirketi ve artı 40 milyon daha abonesi, diğerinin ise 1 milyar doları var. Durumu siz değerlendirin…