Anasayfa Mobil Turkcell TV+’ı Nasıl Kullanamadım?

Turkcell TV+’ı Nasıl Kullanamadım?

Turkcell TV Plus
Turkcell TV Plus

 

Turkcell TV Plus
Turkcell TV Plus

Bu sabah Turkcell’in yeni hizmeti TV Plus’ı tanıttığı basın toplantısına katıldım. CEO Süreyya Ciliv her zaman ki güler yüzü ve dinamizmi ile gayet hoş bir tanıtım yaptı. Turkcell’in tanıtım çabalarının bir parçası olarak, basın toplantısına katılan basın mensuplarına bir yıllık sınırsız TV+ abonelik paketlerinin verilmesi de gayet olumlu bir çabaydı. Sonuçta basın olarak kullanmadığımız bir hizmeti halka tanıtmamız da beklenemez, değil mi?

Buraya kadar her şey güzel, hoş. Peki ben neden TV+’ı kullanamadım? Sebebi çok basit, çünkü ben bir Windows Phone kullanıcısıyım! Turkcell TV+ lansmanında Apple iOS ve Android cihazlar için uygulamalar hazırdı, doğal olarak! Çünkü Turkcell’in bu yeni platformunun en önemli özelliği mobil aygıtlara hitap ediyor olması. Peki nerede Windows Phone kullanıcılarının uygulaması?

İşin en gıcık noktası şu, teoride Windows Phone kullanıcıları TV Plus yayınlarına web tarayıcı üzerinden ulaşabilir. Ama tabii pratikte bunun mümkün olmadığını anlamak zor değil, çünkü Windows Phone 7 (ve tabii ki Mango güncellemesi) Flash desteklemiyor. Haliyle Windows Phone 7 kullanıcıları için bu hizmetten faydalanmak şimdilik hayal! Daha da kötüsünü söyleyeyim mi? Bu hizmette futbol yayınlarını sadece mobil cihazlardan seyredebilirsiniz, yayın sözleşmesindeki kısıtlamalar futbol maçlarını bilgisayarınızdan seyretmenize izin vermiyor.

Bu noktada benim sormak istediğim soru şudur; Microsoft’un Türkiye ofisi ne iş yapar Allah aşkına? Hem Turkcell’in en büyük iş ortaklarından biri olduğunuzu söyleyeceksiniz, hem de tüm dünyada kabul görmesi için kastığınız bir mobil platformun uygulamasını hazır etmeyeceksiniz? Hem de Turkcell gibi bir şirketin, böylesine iddialı bir projesi için?

Tamam, iki firma arasındaki ortaklığın detaylarını bilmiyorum, tanıdığım kimse de bilmiyor zaten, bunlar “ticari sır” kapsamına girer. Ama, iş ortağınıza en azından bunun teklifini götürmek gerekmez mi? Turkcell’in kendi ar-ge takımı var sonuçta, Microsoft olarak bir teklif götürülseydi, Turkcell bunu geri çevirir miydi? Her adımda “innovasyon” diye yırtınan bir firmanın ve daha da önemlisi bir CEO’nun bunu yapması size olası geliyor mu?

Ben Microsoft Türkiye’nin yerinde olsaydım, Turkcell gibi bir iş ortağının sadece bir hizmeti için değil, olan tüm hizmetleri için uygulama geliştirilmesini sağlardım. Türkiye’de Windows Phone kullanıcısı azmış, hiç olmasa ne olur? Turkcell için uygulama hazırlamayacaksan, kimin için hazırlayacaksın? Ve hiç uygulama hazırlamazsan, Windows Phone nasıl kabul gören bir platform haline gelecek? Onu bıraktım, yarın Windows 8 çıktığında nasıl olacak bu işler?

Gerçekten de akıl alır gibi değil!