Anasayfa Haber Adobe CS6 ve Creative Cloud Ortaya Çıktı!

Adobe CS6 ve Creative Cloud Ortaya Çıktı!

Adobe CS6 Logo
Adobe CS6 Logo
Adobe CS6 Logo
Adobe CS6 Logo

Adobe’un yeni CS6 paketi ve Creative Cloud süprizlerle dolu! İşte Photoshop, Flash, Indesign ve diğerlerindeki en son yenilikler…

Basılı ve online yayıncılığı kökten değiştiren araçlar arasında şüphesiz Adobe’un sundukları ayrı bir yere sahip. Photoshop, InDesign, Premiere ve Dreamweaver gibi uygulamalarla çalışma şeklimizi değiştiren, yapabileceklerimizin önünü açan Adobe, Creative Suite 6 ve Creative Cloud uygulamalarını San Fransisco’da tanıttı.

Adobe Systems’in CEO’su Shantanu Naranyen’in başında olduğu basın toplantısında sözlerine “İnsanlar yaratmayı istiyor ve buna mutlak bir şekilde ihtiyaç duyuyor” diyerek başladı. Naranyen, Adobe’un yayıncılık dünyasına kattıklarından bahsetti ve yerini Digital Media Kıdemli Başkan Yardımcısı David Wadhwani’ye bıraktı.

Wadhwani şahsen CS6’ya 10 milyon saatten fazla zaman ayırdığını ve artık tabletlerin, Facebook’un ve diğer yeniliklerin değiştirdiği yayıncılık dünyasında içeriğin her platforma özel olarak düzenlenmesi ihtiyacını vurguladı. Bu iş için de Adobe CS6’nın araçlarını kullanarak örnek bir site ve kampanya sergiledi. “İçeriğin temelini oluşturmaktan tutun da etkileşimi yerleştirmeye kadar yayıncılık işlemi değişti” diyerek CS6’nın 4 önemli yönünü vurguladı:

Performans

Mercury isimli yeni motor çalışması önceki sürümlere göre görsel işlemede yüz kata varan performans artışı vadediyor.

Arayüz

Dağınıklığı azaltma ve direkt olarak işin üzerinde çalışma amaçlı (On-canvas Editing) yenilikler getiriyor.

Mobil

iOS ve Android mobil işletim sistemleri için optimizasyon.

Yeni Özellikler

İçeriğe göre otomatik ayarlamalar yapan (Content Aware Fills) içerik doldurma ve seçme seçenekleri. Bunun için Content Aware Patch ve Content Aware Move isimli iki araç var, bunlar sayesinde düzenlemeleri kolayca temizlemek mümkün oluyor.

Yeni esnek geniş açı aracı (Adaptive Wide Angle Tool) sayesinde perspektif hatalarını Photoshop’ta hızla düzeltmek mümkün.

Diğer yeni özellikler arasında fırça darbesi kontrolü (Stroke Control), eğimleri darbelere çevirme (Gradients to Strokes), desenleştirme (Patternizing) yer alıyor.

Adobe Premiere Video Düzenleme

CS6 ile birlikte 3D nokta bulutu bir 2D görselin üzerine entegre ediliyor, bu sayede örneğin orada bulunan bir kadının arka planına istenen mekanı ve eklenen şeylerin birleşmesini (Occulison) , ön plandan arka plana alınmasını sağlamak mümkün oluyor.

Flash Professional CS6

Flash’ın yeni hedefi uyumluluk, direkt olarak Flash, HTML5, Android ve iOS uygulamalarına Flash çalışmalarını aktarmak mümkün. Dreamweaver CS6 ile entegrasyon sayesinde Flash desteklesin desteklemesin, mobil ve web yayınlarında Flash araçlarını kullanarak çalışmak ve HTML5 gibi farklı sonuçlara dönüştürmek kolayca mümkün.

Indesign CS6

Basılı yayıncılık için kullanılan Indesign artık iPad için de kullanılabilecek. Layout yani sayfa öğelerinin diziliminde sunduğu kolaylık ile artık tablet yayıncılığında da rol oynayacak.

Creative Cloud

Adobe’un yeni Creative Cloud hizmeti farklı platformlarda ve cihazlarda bağlantı ve senkronizasyon sağlayan Creative Cloud hizmeti her hafta ve her ay güncellenerek geliştirilecek. Aylık 49.99 dolar olarak creativecloud.com üzerinde erişime açık durumda. Bu hizmet yüzlerce online fontu da bir araya getiren TypeKit’i de içeriyor. Ayrıca yazılım güncelleme, kolay kurulum araçları ve benzeri araçlara sahip. Üstelik bir sosyal ağ gibi çalışmaların paylaşılmasına da imkan tanıyor.

Creative Cloud ile Apple iPad üzerinden demo sergileniyor, Photoshop Touch ile hızlı maket çalışmalar ve online collaboration yani birlikte çalışma araçları gözler önüne seriliyor.

MUSE

Ne görürsen onu yaparsın şeklinde özetleyebileceğimis WYSIWYG  (What You See is What You Get) web tasarım uygulaması da sadece Creative Cloud üzerinde yer alıyor. Indesign benzeri bir tasarıma sahip olan MUSE’u daha önce bir ön incelemeden geçirmiştik.