Anasayfa Haber Pioneer İle 128 GB Blu-ray!

Pioneer İle 128 GB Blu-ray!

Yakın zamanda bir Blu-ray yazıcı-okuyucu almayı düşünüyorsanız, gözünüzü Pioneer’dan ayırmayın. Firmanın BDR-2207 kodlu Blu-ray yazıcısı yakında piyasada olacak, ancak bu cihaz benzerlerinden biraz daha yetenekli gibi görünüyor.

Herşeyden önce cihaz BDXL desteğine sahip, bu sayede üç ve dört katmanlı tek yazımlık Blu-ray disklere 100 ve 128 GB boyutlarında veri kaydedebiliyor. Eğer arşiv yapmayı seven kullanıcılardansanız, bunun ne kadar faydalı olacağını tahmin edebilirsiniz!

Ancak cihazın tek özelliği bu değil, tabii ki Blu-ray dışındaki depolama formatlarına da yazıp okuyabiliyor. Fakat esas konu bunu nasıl yaptığı. Pioneer bu cihaza bir sürü farklı sistem eklemiş. Mesela Auto Quiet modundayken cihaz okuma gürültüsünü hayli düşürebiliyor, bu da özellikle film ya da müzik disklerini okurken arka plan gürültü kirliliğini önlüyor.

Öte yandan cihazın PowerRead özelliği sayesinde yıpranmış disklerdeki veriyi benzerlerinden çok daha başarılı biçimde okumak mümkün oluyor. PureRead denilen teknoloji ise neredeyse tamamen kaybolmuş veriyi algoritmik olarak yeniden kurtarmayı mümkün kılıyor.

Pioneer bu modeli çok yakında piyasaya sürecek, ancak hangi ülkelerde, ne zaman çıkacağı hakkında tam bir bilgi yok. Fiyatının ise yaklaşık 100 dolar civarında olacağı tahmin ediliyor.