Anasayfa Haber Ivy Bridge Ultrabook’a Karşı AMD Trinity Çipset ve Sleekbook!

Ivy Bridge Ultrabook’a Karşı AMD Trinity Çipset ve Sleekbook!

AMD, Intel’in yeni nesil Ivy Bridge işlemcilerine karşılığı olan Trinity çipseti, HP de bu çipseti kullanan ve Ultrabook konseptine AMD’nin karşılığı olan Sleekbook’u piyasaya sürme hazırlığındalar…

Llano işlemcilerin iki katı performans vadeden bu yeni çipset 4 çekirdekli işlemci ve grafik çekirdeğinden oluşuyor. Güç tüketimi de yarı yarıya düşerek 17 watt’a geriliyor. AMD bunun için kendi mimarisinde işlemci çekirdeklerinin kullandığı enerjinin bir kısmını yeniden değerlendiren “Rezonant clock mesh teknolojisini” kullanıyor.

AMD’nin önemli isimlerinden Steve Scott bu teknolojide çok yol katettiklerini ve çok yüksek performans verirken daha az enerji tüketen, çok daha verimli işlemciler üretebildiklerini kaydetti.

Yeni Trinity çipseti AMD’nin açıklamasına göre 1080p video oynatma ve oyun gibi yüksek grafik gereksinimi olan uygulamalarda akıcı standart olan 30 FPS’yi yakalıyor. Ayrıca sunulan Steady Video özelliği günlük kullanımda YouTube gibi kanallar üzerinden izlenen videoların daha düzgün ve daha akıcı olmasını sağlamayı vadediyor. VLC ve Flash gibi uygulamalar AMD’nin işlemciye gömülü grafik çipinin gücünden yararlanıyor.

Yeni Trinity işlemcileri kullanan Sleekbook’lar Haziran ayında satışa sunulacak.