Anasayfa Haber Yeni Çağın Fotoğraf Makinası: Instagram

Yeni Çağın Fotoğraf Makinası: Instagram

Son zamanların en çok kullanılan yazılımı Instagram hakkında eğlenceli bir çalışma ortaya çıktı.

Mark Zuckerberg tarafından satın alınan Instagram gitgide yaygınlaşıyor. Kullanıcı sayısı Facebook ile birlikte artmaya devam eden Instagram herkesi ufak birer fotoğrafçıya dönüştüyor. Tabi işin aslı iki üç fotoğraf çekip üzerine sepya deseni oturtmak değil. Anında çekilen fotoğrafların yazılım sayesinde retro hava katılması son dönemlerde nerd ve hipster olarak tanıtılan kimselerin eğlence kaynağı oldu.

Tabi bu da internette ki bir başka geçim kapısı açmış oldu insanlara. Facebook ve Twitter sayfalarını süsyelen eskiyi andıran yeni çekilmiş fotoğraflar insaların gözüne sokulurken bu haber Instagram kullanıcılarını oldukça hoşuna gidecek. İtalyan, ADR Studio tarafından yeni geliştirilen Instangram Socialmatic fotoğraf makinası Instagramı yazılım olmaktan çıkarıyor.

Tabi bu sadece bir proje, ürün gerçekte hiç bir zaman yapılmadı; ama sanıyoruz yeterli destek sağlanırsa herkeste Instagram Marka Fotoğraf Makinası çılgınlığı başlayabilir. Lomo makinalarının bıraktığı izlenimi tekrar yaşatabilecek cihazın reklamını youtube üzerinden izleyebilirsiniz.

Eğer bu cihaz olsaydı, LED ışıklandırmalı dokunmatik ekrana sahip olacaktı. 16GB hafıza kartı ve çift lensi sayesinde 3D çekimlere olanak sağlayacaktı. İşin eğlenceli kısmı ise, çekilen fotoğraflar anında kullanıcının sosyal medya sayfasına yüklenecek, aynı bir poloroid fotoğraf makinası gibi çıktısını da eline alabilecekti. Altında kendi imzasının bulunduğu fotoğraflarla orjinal bir albüm oluşturmak tamamen kullanıcının zevkine kalacaktı.

Bu çalışma konsept fikir olarak bile cezbedici gelmekte. Peki siz, olası bir durumda Instagramın telefonlardan kurtulup, cihaz olması hakkında ne düşünürdünüz ?