Anasayfa Haber Blade Runner 2 Geliyor!

Blade Runner 2 Geliyor!

Bizler heyecanla 1 Haziran tarihinde gösterime girecek olan Prometheus’u beklerken, ünlü yönetmen Ridley Scott boş durmuyor ve bir başka klasik filmin devamını çekmeye hazırlanıyor. Bir süredir ortada dolaşan söylentiler bugün resmen doğrulandı, Scott resmen Blade Runner 2 üzerinde çalıştıklarını açıkladı!

Bilim-kurgu klasikleri arasında yer alan Blade Runner, siber-punk bir distopyada süregelen insan-sibernetik insan çatışmasını ele alıyordu. Harrison Ford burada oynadığı baş rol ile ününe ün katmıştı. İkinci film ise bu orijinal filmin devamı niteliğinde olacak, fakat henüz tam senaryosu belli değil.

İlk filmin senaryosunu yazan Hampton Fancher’ın da çalışmaya katılması ve ikinci senaryonun oluşturulmasında rol oynaması bekleniyor. Scott’a göre proje henüz ön çalışma aşamasında ancak daha şimdiden olumlu gelişmeler yaşanıyor. Yeni filmde eski karakterlerin olup olmayacağı da belli değil, ancak orijinal filmdeki aktörlerin bazıları çoktan aramızdan ayrıldı, kalanlar ise hayli yaşlandı. Ancak bu kez ana karakterin bir kadın olabileceği de bizzat Scott tarafından söylendi.