Anasayfa Haber Her GT Kepler Değil!

Her GT Kepler Değil!

Yeni bir ekran kartı almak istiyorsunuz, aklınızda Nvidia’nın yeni GT 600 serileri var. Ama dikkat, piyasadaki her GT 600 kart firmanın yeni nesil Kepler işlemcisine sahip değil! Eğer istediğiniz 28 nm Kepler işlemcisini kullanan yeni nesil bir Nvidia kart almaksa, o zaman alışverişe başlamadan önce hangi kartları seçeceğinizi bilmeniz lazım!

Nvidia sık sık yaptığı gibi, ekran kartı kodlarında yine kafanızı karıştıracak bir “yeniden paketleme” yapmaya karar verdi. Piyasaya yeni çıkacak olan GeForce GT 610, GT 620 ve GT 630 ekran kartları, gerçekte firmanın yeni nesil Kepler işlemcisine sahip değiller. Her ne kadar isimleri GT 6xx olarak konulsa da, gerçekte bu kartlar bir önceki GT 500 serisi işlemcilere ve mimariye sahipler.

GeForce GT 610 gerçekte tasarımda pek az değişiklik yapılmış ve yeniden isimlendirilmiş bir GT 520 modeli. Aynı şekilde GT 620 gerçekte Gt 530, GT 630 ise eski GT 440 ile birebir aynı. Bazı kartlarda hafif değişiklikler olsa da, genellikle yeni seriler eskileriyle neredeyse tamamen aynı yapıdalar. İşin kötü tarafı, firmanın zaten bir GT 630 modeli daha var ki, bunda gerçekten yeni nesil Kepler işlemci kullanılıyor!

Nvidia’nın bu “yeniden isimlendirme” politikası şüphesiz tüketicinin kafasını hayli karıştıracak. Peki eskiyi yeniden nasıl ayıracaksınız? Aslında basit, yeni Kepler işlemcili GT 6xx serilerinin fiyatları hiç ucuz değil. Oysa bu yeniden paketlenmiş ve isimlendirilmiş GT 6xx serileri çok daha düşük fiyatlı olacak. Firmanın bunu yapmasının bir sebebi olarak, 28 nm Kepler üretiminde yaşadığı sorunlar gösterilebilir. Bu sayede piyasada oluşturdukları ama dolduramadıkları “yeni nesil” GT 6xx açığını çaktırmadan kapatmaya çalışıyorlar gibi görünüyor.