Anasayfa Haber Microsoft’un Windows 7 Tahminleri Büyük!

Microsoft’un Windows 7 Tahminleri Büyük!

Microsoft yakında Windows 8’i piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Ancak daha önceki tecrübelerimizden de biliyoruz ki, en büyük firmaların verdikleri resmi çıkış tarihlerine bile pek güven olmuyor. Özellikle de söz konusu olan ürün bir işletim sistemiyse! Aslında Windows 8’in her zamankinden daha fazla firmayı ve donanımı bağladığını düşünürseniz, bir gecikme hiç şaşırtıcı olmaz. Bu kez sadece PC’ler değil, tabletten telefona pek çok farklı taşınabilir cihaz da işin içinde.

Öte yandan, Microsoft halen piyasada olan Windows 7 işletim sisteminin satışlarının pek hız kesmeyeceğini de öngörüyor. 2012 yılı sonu itibariyle piyasaya yaklaşık 350 milyon civarında Windows 7 işletim sistemli cihazın sürülmüş olacağını tahmin eden Microsoft, satışın bir sonraki sene de devam edeceğini düşünüyor.

350 milyon satış şüphesiz büyük bir rakam. Sonuçta Windows 7 çıkalı henüz 18 ay gibi bir süre geçti, toplamda 24 ayda bu sayıya ulaşabilmek ciddi bir başarı. Öyle ki küresel pazarda bu sisteme geçiş oranı % 40 gibi bir seviyeye ulaşmış durumda, üstelik bu rakamlar korsan kullanıcıları da kapsamıyor! Peki Windows 8 bu başarıya ulaşabilecek mi? İşte bu sorunun cevabını henüz kimse bilmiyor.