Anasayfa Haber Hiç F1 Araçlarının İçini Merak Ettiniz mi?

Hiç F1 Araçlarının İçini Merak Ettiniz mi?

Sauber F1 takımı tarafından kesit haline getirilen BMW.
Sauber F1 takımı tarafından kesit haline getirilen BMW.

Formula 1 yarışları, motorsporları dünyasının en prestijli ve en zor müsabakalarıdır. Firmalar F1 araçlarında en yeni teknolojileri denerler, F1 pilotları ise en tehlikeli mesleklerden birine mensupturlar. Yüzlerce kilometre hıza bir kaç saniyede ulaşabilen bu araçlar, virajlarda neredeyse uçak kadar G kuvvetine maruz kalırlar.

Formula 1 yarışlarına katılan takımlar genellikle araçlarının gizli kalmasına çok önem verirler. Basın mensuplarının bile atölyelere girmesine pek müsaade edilmez. Yarış esnasında bir kaza olduğunda, takım üyelerinin en önemli görevlerinden biri de, kazaya uğrayan aracı çabucak göz önünden kaldırmaktır. Kısacası takımlar rakiplerine avantaj vermemek için ellerinden geleni yaparlar.

Tabii Formula 1 yarışları da diğer tüm resmi spor dalları gibi çeşitli kısıtlamalara ve yaptırımlara maruzdur. Hem bu sebepten, hem de teknolojik ilerlemeler yüzünden, F1 araçları her sezon neredeyse tamamen yeniden tasarlanırlar. Dışarıdan pek farklı görünmeseler de, 2011 ve 2012 model araçlar arasında pek az benzerlik vardır. İşte bu sebepten dolayı, Sauber F1 yarış takımı, 2008 model araçlarını tamamen gözler önüne sermekten çekinmemişler.

Bir Formula 1 aracının içindekileri merak ediyorsanız, aşağıda paylaştığımız videoyu dikkatle izlemenizi tavsiye ederiz. Sauber F1 takımı tarafından iki yıllık özenli bir çalışmayla kesit haline getirilen bu F1 aracı, 2008 model bir BMW Sauber f1.08. Her ne kadar artık teknolojisi hayli eski kalsa da, yine de F1 araçlarının tasarımı hakkında genel bir fikir veriyor.