Anasayfa Oyun Haçlı Krallarına İslam Kılıcı!

Haçlı Krallarına İslam Kılıcı!

Bu yılın Şubat ayında Paradox Interactive tarafından çıkarılan Crusader Kings 2, büyük çaplı stratejileri sevenlerden iyi notlar almış bir oyundu. Hristiyan Avrupa krallarının dönemsel mücadelelerini temel alan oyun, derin bir stratejik ve politik yapıya sahipti. Ancak oyunun odağında adından da anlaşılabileceği gibi Avrupa krallıkları vardı.

Yakında çıkması beklenen Sword of Islam adlı ek görev paketiyle bu durum değişecek. Sword of Islam adlı bu yeni DLC yaklaşık 10 dolardan satışa çıkacak. Oyun haritasına sadece Orta Doğu’yu ve oradaki Müslüman devletleri eklemekle kalmayan DLC, bölgenin ve dönemin şartlarına uygun yeni politik, dini ve askeri öğeleri de katıyor. Evlilikten soyluluk sistemine kadar pek çok oyun kural değişiklikleri, oyunun oynanışını tamamen yenileyebilecek nitelikte olacak.

Ancak Sword of Islam dikkatini sadece Orta Doğu üzerinde yoğunlaştırmıyor. Sword of Islam aynı zamanda o dönemde Batı ve Orta Afrika’da kurulan ve tarihin en büyük Müslüman devletleri arasında sayılan Mali ve Songhay imparatorluklarına da yer veriyor. Özellike Songhay imparatorluğu kendi döneminde kontrol ettiği toprakların genişliği ve zenginliği yüzünden, dünya tarihindeki en büyük ve zengin İslam devleti olarak bilinir. DLC’nin kesin çıkış tarihi henüz belli değil ancak Haziran ayında piyasada olması bekleniyor.