Anasayfa Haber Audi Elektrik Şalterini İndirdi!

Audi Elektrik Şalterini İndirdi!

Elektrikli araçlar yavaş yavaş da olsa dünyanın farklı pazarlarında kendilerini gösteriyorlar. Özellikle ABD, artan petrol fiyatları ve çevresel kaygılar nedeniyle tüketicinin ilgisinin elektrikli ve hibrid araçlara gün geçtikçe daha fazla kaydığı bir ülke. Tabii eyaletlerin ve merkezi hükümetin de çeşitli vergi indirimleri uygulayarak buna katkıda bulunduklarını söylemek lazım.

Öte yandan Avrupa pazarında işler biraz daha farklı bir yönde seyrediyor gibi görünüyor. Elektrikli araçlara olan ilgi, ekonomik sebeplerden dolayı satış rakamlarına pek yansımıyor. Bu yüzden de çeşitli Avrupa markaları, elektrikli araç projelerini askıya almaya başladı.

Gelen haberlere göre, BMW firması bir süredir üzerinde çalıştığı i3 ve i8 modellerinin kaderi üzerinde düşünüyor. Öte yandan bir diğer büyük Alman markası olan Audi ise tamamen elektrikli bir şehir aracı olarak tasarlanan A2 e-tron modelini tamamen rafa kaldırmaya karar vermiş. A1 e-tron modelinin de yakın zamanda erteleneceği söyleniyor.

Burada en önemli sebep, Audi’nin bu araçları uygun bir fiyata piyasaya sürmekte zorlanıyor olmasıymış. A2 e-tron modelinin tüketiciye maliyetinin 50,000 dolar civarında olacağı hesaplanıyordu ve Audi bu fiyata gerçekten yeteri sayıda araç satıp satamayacağından emin değildi. Kaldı ki Nissan’ın Leaf ve Mitsubishi’nin iMiEV modelleri de Avrupa pazarında umulduğu kadar ilgi görmedi. Bu gerçeğin de Audi’nin ümidini hayli kırdığı biliniyor.