Anasayfa Haber Flash, Linux, DirectX 11 Destekli Unity 4 Duyuruldu!

Flash, Linux, DirectX 11 Destekli Unity 4 Duyuruldu!

Oyun geliştiricileri için yeni Unity 4 ortaya çıktı! Flash, Linux ve DirectX 11 desteğinin yanında sunulan yenilikler oldukça heyecan verici…

Yeni Unity 4 Flash, Linux ve DirectX 11 desteğiyle birlikte ortaya çıktı. Indie geliştiricileri için sunulan Unity oyun motorunun dördüncü sürümü ön siparişe açıldı. Indie oyun geliştiriceleri desek de aslında bu oyun motoru bazı büyük oyun geliştirici firmalar tarafından bile tercih ediliyor.

Flash ve Linux uzantısı bu yeni sürümün önemli özellikleri arasında yer alıyor.  Unity’s Mecanim animasyon paketi de Unity 4’e dahil edildi. Unity Mecanim’in Unity 3’e de dahil edilmesi planlanıyor ancak bu eklenti lisans ücretinde değişikliğe sebep olabilir. Her halükarda oyun geliştiricileri yeni sürüm ile çok daha güçlü bir silaha sahip oluyor. Zira DirectX 11 desteğini  Shader Model 5, tessellation, compute shaders izliyor. Ekran kartı olmayan cihazlar için ve özellikle mobil oyunlar için gelen özellikler arasında gerçek zamanlı gölgeler Skinned Mesh Instance ve harita yenilikleri mevcut.

Unity 4 oyun motoru ile ilgili daha fazla detay, 22-25 Ağustos’ta Amsterdam’daki Unite 2012 geliştirici konferansında açıklanacak.