Anasayfa Haber Apple’da Chrome Salgını!

Apple’da Chrome Salgını!

Google’ın Chrome tarayıcısı 26 Haziran’dan beri App Store üzerinden indirmeye açık.

İlginç bir dünyada yaşıyoruz. Firmalar bir yandan birbirlerinin ayağını kaydırmak için ellerinden geleni yaparken, öte yandan da sessiz sedasız işbirliğine gidebiliyorlar. Mesela Google ve Apple’ı ele alalım; bu iki firma yıllardır aralıksız patent savaşları içinde yuvarlanıp gidiyorlar. Apple güzellikle ele geçiremediği pazar paylarını da kapabilmek için gerektiğinde Google’ın işletim sistemini taşıyan büyük markaları mahkeme zoruyla raflardan kaldırtıyor. Google ise bir dolu para harcayıp, piyasadaki Apple ürünlerine alternatif olacak teknolojiler geliştiriyor ve yayıyor.

Tüm bu hengamede, Apple’ın iOS aygıtlarından Google Maps uygulamasını kaldırmaya, yerine kendi Apple Maps uygulamasını getirmeye karar vermesi tabii ki gayet anlaşılır bir hareket. Peki ya o esnada sessiz sedasız en büyük rakibinin internet tarayıcısını sımsıkı kontrol ettiği App Store yazılım mağazası üzerinden indirmeye açmasına ne buyrulur? Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu?

Evet, Google’ın ünlü Chrome internet tarayıcısının iOS versiyonu 26 Haziran’dan beri App Store üzerinden kullanıma açık durumda, tabii ki ücretsiz! Ve geçen birkaç gün içinde, en çok indirilen ve kullanılan ücretsiz uygulamalar listesinde en tepeye çıkıvermiş, hem de tüm dünya çapında! Apple’ın kendi tarayıcısı olan Safari’den, en azından kullanım a.ısından daha üstün özellikleri olan Chrome, masaüstünden bildiğimiz farklı tablar ya da gizli gezinme özelliği gibi pek çok seçeneği şimdi iOS kullanıcılarına da sunuyor. Ve anlaşılan hayli başarılı da oluyor. Tabii iOS altında Chrome’u varsayılan tarayıcı olarak tanımlamanıza kesinlikle izin verilmiyor. Ancak neyi indireceğinize ve kullanacağınıza tam olarak hükmedebilen Apple’ın, Chrome’u App Store üzerine koyması bile yeterince tuhaf bir durum zaten!