Anasayfa Haber Güney Kore Şüpheli Hackerları Yakaladı.

Güney Kore Şüpheli Hackerları Yakaladı.

Güney Kore’nin en büyük 2. GSM operatörü olan KT Corp’a hacker saldırısı.

KT Corp firması G. Kore’de ki en büyük operatörlerden biri. Ancak son bir kaç ay içerisinde kişilerin isimleri, numaraları, özel bilgileri sızdırılıp başka telemarketlere satılmaktaydı. Sonucunda 2 şüpheli yakalanarak olay sonlandırıldı. 8.7 Milyon kişinin bilgilerine ulaşan hackerlar G. Kore istihbaratını son bir kaç aydır oldukça uğraştırıyordu.

Oldukça iyi gizlenmiş bir program. Yazılımı bir kaç ayda tamamlamışlar ve yavaşça kullanıcılara bulaştırmışlar. Yakalanması ve izini takip etmesi oldukça zordu. Karşımızda sofistike hackerlar olduğunun farkındaydık ” KT Corp tarafından yapıldı. ” Bundan sonra kullanıcılarımızın güvenliklerine daha çok dikkat edeceğiz. Koruma önlemleri arttırılıp mağdur kalanlara yardımcı olacağız ” sözleriyle de duruma açıklık getirdiler.

Suçluların 1 Milyar Won ( Yaklaşık 1.5 Milyon Türk Lirası) elde ettiği verilen bilgiler arasında. Şüphelilerin soruşturması devam edecek.

İşin ilginç yanı ise Güney Kore, 2011 yılından bu yana oldukça fazla hack olayı ile haşır neşir oldu. 2011 yılı içerisinde Nisan ayında devlet kaynaklı bir banka hack edildi. Mayıs ayında Hyundai’nin G. Kore müşterilerinin bilgileri ele geçirildi. Temmuz ayında Çin’e ait bir IP üzerinden G.Kore’ya ait bir çok sosyal medya sitesinden kullanıcı bilgileri çalındı. Ayrıca bir çok hükümet kaynağı, askeri bilgiler hatta ülkede konuşlanmış Amerika Birleşik Devletleri askeriyesinde hack olaylarına maruz kalmış.