Anasayfa Haber AMD FirePro A300 ve A320 APU’lar ile Ucuz Ve Güçlü WorkStation’lar!

AMD FirePro A300 ve A320 APU’lar ile Ucuz Ve Güçlü WorkStation’lar!

AMD FirePro Graphics
AMD FirePro Graphics
AMD FirePro Graphics
AMD FirePro Graphics

AMD’nin yeni ürünü olan FirePro A300 serisi APU’ları tanıtıldı. Bu serinin en önemli yanı giriş ve orta seviyedeki masaüstü bilgisayarlarda tasarımcıların ihtiyaçlarına cevap verecek özel grafik çözümler sunması…

AMD’nin genel oyuncu ekran kartlarından farklı olan FirePro serisi, CAD, 3D tasarım, grafik ve özel mühendislik uygulamalarının hesaplamalarında çok daha yüksek performans sunuyor. APU denilen Accelerated Processing Unit’ler ise işlemci içerisinde bulundan grafik çözümleri olarak ayrı bir ekran kartı takmaya gerek kalmadan sistem kurmaya imkan tanıyor. AMD’nin diğer APU’larından farklı olan FirePro A300 serisi APU’lar başta da belirttiğimiz gibi profesyonellere yönelik olarak ortaya çıkartılan, yenilikçi bir ürün.

AMD yeni işlemcilerini üreticilere de Workstation kuran kurumlara satacak. Yeni APU!lar sayesinde iş istasyonları daha az yer kaplayacak, daha az elektrik tüketecek, daha az ısı ve ses üretecek.

FirePro A300 serisi çok ekran destekleyen AMD Eyefinity teknolojisini destekliyor. İş yüküne göre gücü ayarlayan AMD TurboCore teknolojisi de APU’nun CPu ve GPU performansını kullanılan uygulamaya göre otomatik ayarlıyor. Yeni APU’lar ile 10.240’a 1600 piksellik çalışma alanları kullanmak mümkün.

Giriş ve orta seviyede iş bilgisayarları arzu edilirse daha sonra AMD FirePro ekran kartı ilavesiyle güçlendirilebilecek. Zira AMD FirePro APu ve FirePro GPU’lar CrossfireX olarak birbirleriyle paralel çalışarak performansı daha da arttırabiliyorlar. Dikkat çekici özellikler arasında 30 bit renk desteği renk düzeltme, resim işleme, Dedicated UVD (Evrensel video çözücü), media encoding, H.264/MPEG4 dosyalarının ve benzeri video formatlarının ekran kartı tarafından işlenmesi bulunuyor. Kısacası artık daha ucuz, daha güçlü ve daha stabil iş istasyonları kurmak mümkün olacak. Yeni AMD FirePro A300 serisi APU’lar, ISV Alliances takımı kontrolünde sertifikalı yazılım ve optimize performans için yakın takip ve desteğe sahip olacak.

İçinde bulunduğumuz Ağustos ayından itibaren üreticilerin erişebileceği AMD FirePro A300 serisi APU’lar A300 ve A320 modelleriyle piyasaya sürülüyor. A300 APU, 65 Watt güç tüketimine, 4 çekirdeğe, 3.4 GHz taban, 4GHz maksimum saat frekansına, 384 AMD Stream işlemcisine, 760MHz GPU saat hızına, sahip ve kilitli bir işlemci.

AMD FirePro A320 ise 100 Watt güç tüketimine, 4 çekirdeğe, 3.8 GHz taban, 4.2 GHz maksimum saat frekansına, 384 AMD Stream işlemcisine, 800MHz GPU saat hızına, sahip ve kilitsiz yani overclock edilmeye müsait bir işlemci.