Anasayfa Oyun Paradox Europa Universalis 4’ü Resmen Duyurdu!

Paradox Europa Universalis 4’ü Resmen Duyurdu!

Paradox Interactive, Europa Universalis IV’u geliştirmekte olduğunu duyurdu. Europa Universalis IV için bir duyuru fragmanı da yayımlandı. Devasa oyun içeriğiyle yarım milyondan fazla oyuncusu olan Europa Universalis sersinin yeni oyunu, yepyeni ve harika özelliklerle geliyor.

Tarihi pek çok yönüyle oyun olarak karşımıza çıkaran ve en derin detaylara bile inen serinin dördüncü oyunu hakkında yapılan bazı açıklamalr da var. Crusader Kings’ten sonra oyuncuları bir kez daha derin bir devlet yönetimine itecek olan Paradox, yeni oyunda keşif, ticaret, devlet yönetimi, savaş ve diplomasiyi oyunculara çok ayrıntılı bir şekilde yine sunacak. Dikkat çeken yepyeni özelliklerden biri, bir liderin iniş ve çıkışlarını yönetebilmek olacak. 300 yılın üzerinde bir oynanış süresine sahip olan oyunda, 3D topografik bir harita da devletinizin kaderine yön vereceksiniz. Dünyayı fethedebilmek için elbetteki iyi bir gelir kaynağına ihtiyacınız olacak ve bunun için de, fethettiğiniz tüm ticaret yollarını elinizde tutabilmeniz sizin için önemli bir şey olacak. Ticaret sisteminin geliştirilmesinin yanı sıra, diplomasinin de değişikliklere ve yeni özelliklere sahip olduğunu belirtiliyor. Yepyeni çoklu oyuncu sistemiyle de, oyuncuların bu süreçte daha rahat ve keyifli bir oynanış elde etmesi için geliştirmeler olacak. Dikkat çekici başka bir özellikl de, kendi geçmişinizi oluşturabileceğiniz bir sistemin varolması. Kendi geçmişinizi oluşturmak ve özelleştirme özelliğinin de bulunması oyuncuların üst düzey bir Europa Universalis keyfi çıkarmasına sebebiyet verecek.

4000’i aşkın tarihsel monarşi ve mod desteğinin olmasının yanı sıra, 32 kişiye kadar çoklu oyuncu desteği sunacak oyunun çıkış tarihi 2013’te olacak.