Anasayfa Oyun Tower Defense Onunla Coştu: Defense Grid

Tower Defense Onunla Coştu: Defense Grid

Defense Grid 2
Defense Grid 2

Bir zamanların Tower Defense klasiği Defense Grid yeniden doğuyor. İşte Defense Grid eklentisi ve Defense Grid 2…

Defense Grid 2
Defense Grid 2

Bir zamanlar bol bol Tower Defense oynardık, iş arasında kalan vakitlerde eğlenceli vakit geçirten bu oyun türünün mantığı çok basittir. Oyuncular kulelerini dikerek üslerini yakıp yıkmaya gelen düşman ordularını, hedeflerine ulaşamadan yoketmeye çalışırlar. Bir yandan da rakiplerinin üzerine daha çok düşman yollayarak bir sel içerisinde ezmeye çalışırlar.

Türün sayısız örneği mevcut, Flash tabanlı basit TD (Tower Defense) oyunlarından Warcraft 3 modlarına, Defense Grid gibi Stand Alone yani başlı başına oyun olanlara kadar pek çok örneği… Bu türün temelleri basit olmasına karşın gerçekten iyi bir TD oyununda dengeleri oturtmak o kadar da kolay değildir. İşin içine usta oyun tasarımcıları girdiğinde ise o oyunun sağlam olacağını hissediyorsunuz.

Defense Grid için Kickstarter üzerinde 250.000 dolar hedefi olan bir bağış kampanyası başlatıldı. Yaklaşık 10 saat sonra tamamlanacak olan bağış kampanyasında 6000’den fazla oyuncu, 266.000 dolardan fazla bağışta bulundu. Bunun karşılığında Defense Grid, yeni eklentisi ve Defense Grid 2’yi elde edecekler. Belirli bir miktarın üzerinde bağış yapanlar ekran kartı kazanıyor. Bu ekran kartlarının projeye desteği oldukça çekici hale getirdiğini belirtmek gerekiyor. Ancak bu para Defense Grid eklentisini, ve Defense Grid 2’nin planlanan yeni motorunun ve özelliklerinin yarısını karşılıyor, 500.000 dolara ulaşılmadığı için muhtemelen Defense Grid 2’nin yapımını uzun süre bekleyeceğiz, 250.000 dolar ile önce eklentiye kavuşacağız, oyun yapımı da elbette durmadan devam edecek.

Elbette çok büyük bağış yapanlar, Kickstarter’da gelenekselleştiği üzere direkt oyun yapımcılarıyla birlikte takılma imkanı elde edecek. Buzdolabından istediğini alıp içecek, birlikte oyun üzerine sohbet edip, oyunu erkenden test edebilecek. Detaylar oldukça bol, Defense Grid Kickstarter sayfasında verilen ekran kartlarını ve diğer hediyeleri, yorumları görebilirsiniz…