Anasayfa Haber NVIDIA’dan Ucuz Kepler Kartlar Çıktı!

NVIDIA’dan Ucuz Kepler Kartlar Çıktı!

GeForce 660, düşük fiyatlı ama güçlü bir kart isteyenlerin derdine deva olacak.
GeForce 660, düşük fiyatlı ama güçlü bir kart isteyenlerin derdine deva olacak.

Nvidia, düşük bütçeli ama yeni teknolojili ekran kartı arayanlar için yeni GeForce modellerini piyasaya sürdü.

Nvidia’nın Kepler işlemcisini kullandığı yeni nesil ekran kartlarının performansına diyecek yok, ancak fiyatlar herkesin erişebileceği seviyelerde değil. Tabii firma da bunun farkında, ancak Kepler işlemciyi düşük bütçeli bir karta takabilecek kadar budamaları biraz zaman aldı. Fakat en sonunda ekran kartı bütçesi kısıtlı olan tüketicilere hitap edecek iki yeni modeli piyasaya sürmeyi başardılar. GeForce 650 ve GeForce 660 olarak adlandırılan bu iki kart, Kepler grafik işlemciye sahip en düşük fiyatlı ekran kartları olarak piyasadaki yerlerini bugün itibariyle aldılar.

GeForce 650, Nvidia’nın piyasaya süreceği en ucuz Kepler işlemcili grafik kartı, fiyatı yurtdışında 109 dolar olarak belirlenmiş ve oyuncular için giriş seviyesi bir model olarak sunuluyor. Bu modelde işlemci saat hızı 1 GHz olarak belirlenmiş, diğer Kepler kartlarda olan ve saat hızını otomatik olarak artıran GPU Boost teknolojisine ise yer verilmemiş. Ancak isteyen kullanıcılar işlemci hızını kolayca 1,2 GHz seviyesine kadar hız aşırtabilecekler. GeForce 650, 1 GB DDR5 Ram ve  384 adet CUDA çekirdeği sayesinde, yeni nesil oyunları orta grafik seviyesinde rahatça çalıştırabilecek performansa sahip.

GeForce 660 ise 2 GB RAM, 960 adet cUDA çekirdeği ve GPU Boost destekli olacak şekilde tasarlanmış. Bu kartın piyasada GeForce 9800GT’nin yerini alması hedefleniyor, performans olarak ise ondan yaklaşık dört kat daha güçlü olduğu hesaplanıyor. GeForce 660 kullanıcılarının Borderlands 2 ve Guild Wars 2 gibi yeni oyunları, 1900×1080 çözünürlükte ve tam 3D destekli olarak rahatça çalıştırdığı söyleniyor. Borderlands 2’deki hız 51 fps, Guild Wars 2’deki hız ise 41 fps olarak bildiriliyor. Tabii bunlar firmanın kendi verileri, ancak bağımsız test sonuçları da yakında çıkmaya başlar. GeForce 660’ın yurtdışındaki satış fiyatı ise 229 dolar olarak belirlenmiş.

Nvidia bu iki yeni model sayesinde düşük bütçeli kart segmentindeki açığını kapatmayı planlıyor. Bu modellerin ülkemizde raflara ne zaman düşeceği henüz belli değil, ancak eğer modern fakat hesaplı bir Nvidia ekran kartı arıyorsanız çok yakında isteğinize kavuşabilirsiniz.