Anasayfa Haber Intel CEO’su, Yapay Zeka Konusunda NVIDIA’ya Yüklendi

Intel CEO’su, Yapay Zeka Konusunda NVIDIA’ya Yüklendi

Intel CEO’su Pat Gelsinger, New York’ta düzenlenen bir etkinlikte Core Ultra ve 5. Nesil Xeon veri merkezi yongalarının lansmanı yapılırken yapay zeka dünyası hakkında konuştu. Gelsinger konuşmalarında NVIDIA’ya da göndermede bulundu. Intel’in patronu, yapay zeka için çıkarım teknolojisinin derin öğrenme ve model eğitiminden daha önemli olacağını iddia ederek NVIDIA’nın CUDA teknolojisine sert çıktı.

NASDAQ’ta soruları yanıtlayan Gelsinger, yeşil takımın AI eğitimi alanındaki CUDA hakimiyetinin sonsuza kadar sürmeyeceğini öne sürdü. Ayrıca MLIR, Google ve OpenAI gibi örneklere atıfta bulunarak AI eğitimini daha açık hale getirmek için “Pythonic programlama katmanına” geçtiklerini öne sürdü.

Biliyorsunuz, tüm sektör CUDA pazarını ortadan kaldırmak için motive olmuş durumda. CUDA hendeğinin sığ ve küçük olduğunu düşünüyoruz. Çünkü endüstri, geniş kapsamlı eğitim, inovasyon, veri bilimi vb. için daha geniş bir teknoloji seti getirmeye motive olmuş durumda.

Özetle Intel sadece yapay zeka modellerinin eğitimine güvenmiyor, bunun yerine yüksek performansta yapay zeka çıkarımı yapmanın daha doğru bir yol olduğunu düşünüyor. Konuyla bağlantılı olarak Pat Gelsinger sözlerine şöyle devam etti:

Sonuç çıkarma gerçekleştiğinde, modeli eğittikten sonra CUDA bağımlılığı yok. Tüm mesele, bu modeli iyi çalıştırabiliyor musunuz?

Şirketin başkan yardımcısı ve Veri Merkezi ve Yapay Zeka Grubu genel müdürü Sandra Rivera, Intel’in veri merkezlerinden PC’lere uzanan alanlarda faaliyet gösterdiğini dile getirdi. Bunun yanında Intel hacimli üretim yapabilen bir şirket. Rivera da bu sebeple Intel’in tercih edilen bir ortak hale gelebileceğini düşünüyor. Ekleme yapan Gelsinger, NVIDIA ve AMD de dahil olmak üzere her şirketle gerçekleşebilecek ticari fırsatların peşine düşeceklerini, ayrıca bir dökümhane oyuncusu olacaklarını söyledi.