Anasayfa Haber ASUS TaiChi’nin Teknik Özellikleri ve Fiyatı Ortaya Çıktı!

ASUS TaiChi’nin Teknik Özellikleri ve Fiyatı Ortaya Çıktı!

Asus TaiChi, tablet-laptop bileşimi ile tablet piyasasında yeni bir trend yaratabilir.
Asus TaiChi, tablet-laptop bileşimi ile tablet piyasasında yeni bir trend yaratabilir.

ASUS TaiChi çift ekranı ile daha önce yapılmayanı yapıyor! İşte hem dizüstü bilgisayar, hem de tablet olabilen TaiChi hakkında ilk detaylı bilgiler…

ASUS TaiChi tam anlamıyla bir tablet-laptop hybrid bilgisayar. Transformer modellerinde olduğu gibi çıkarılıp takılabilen bir ekran yerine çift taraflı ekran bulunuyor. Asus’un bu atılımı Tablet piyasasında bir çığır açabilir.

Birbirinden bağımsız iki ekranı olan TaiChi’yi, aynı anda iki kişi dokunmatik olarak kullanabiliyor. Windows 8 işletim sistemine sahip olan TaiChi’nin ekim ayında pazara girmesi bekleniyor.

11.6-inch ön ekran ve 13.3-inch büyüklüğünde ki arka ekran 1900×1280 çözünürlük sağlıyor. Açılıp bir laptop gibi kullanılan cihaz Super IPS ve FHD desteği ile başarılı bir görüntü kalitesi sunuyor.

Etkileyici bu iki ekrana sahip olan modelin performansının düşük olmaması için Intel’in Ivy Bridge Core i7 işlemcisi kullanılmış. Asus’un Zenbook ve Ultrabook modellerini andıran TaiChi 4GB DDR 3 Çift Kanallı RAM’e sahip. Bu özellikler işletim sistemi olarak tercih edilen Windows 8 ile birleştiğinde ortaya güçlü ve esnek bir sistem çıkıyor.

8 Megapiksellik ön kamerası HD kalitede fotoğraf çekilmesini sağlıyor. LED Flash özelliği sayesinde karanlık ortamlarda çekim gücüne sahip. Asus TaiChi’nin 5 Megapiksellik bir ön kamerası da mevcut.

Hafıza boyutu hakkında bir bilgi belirtilmese de SSD hard-diske sahip olacağı belirtiliyor. 2 adet USB 3.0 çıkışı olan tabletin micro HDMI ve mini DisplayPort çıkışları da olacak. Asus’un alt modellerinde olduğu gibi NFC sensör desteği TaiChi’de de bulunacak.

Bang&Olufsen tarafından sağlanan IcePower teknolojisi ile yüksek kalitede ses verimi sağlanacak. Asus TaiChi’nin 1,299 Dolar fiyatından pazara girmesi bekleniyor.