Anasayfa Haber AveaLabs’in Uygulaması Finalde!

AveaLabs’in Uygulaması Finalde!

“Orada Kimse Var Mı?” uygulaması “Appsters Awards 2012”’de finalde!

AveaLabs’in “Orada Kimse Var Mı?” mobil uygulaması, mobil iletişim sektörünün en prestijli platformlarından Apps World tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen ”Appsters Awards 2012”de, “Lokasyon bilgisini en iyi kullanan” ve “En yenilikçi” uygulama olmak üzere 2 kategoride birden finalde

Türkiye’nin en yenilikçi mobil iletişim operatörü Avea’nın, depremde hayat kurtarılma amacıyla AveaLabs’te geliştirdiği ve sahip olduğu özelliklerle dünyada bir ilke imza atan, “Orada Kimse Var Mı?” mobil uygulaması, Apps World tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen ”Appsters Awards 2012”de “Lokasyon bilgisini en iyi kullanan” (Best use of Location 2012) ve “En yenilikçi” (Most Innovative App 2012) uygulama olmak üzere 2 kategoride finale kaldı.

Toplam 12 kategoriden oluşan “Appsters Awards 2012”ye pek çok ülkeden 250’nin üzerinde başvuru yapıldı. En iyi uygulamaların 9 sektör uzmanının oluşturduğu jüri tarafından belirleneceği “Appsters Awards 2012” ödül töreni 2 Ekim 2012’de Londra’da düzenlenecek.

AveaLabs’in deprem sonrası kullanıcının hayatını kurtarmaya odaklı mobil uygulaması “Orada Kimse Var Mı?” yarışmada Türkiye’den finale kalan tek uygulama oldu.

Avea Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Coşkun Şahin tamamen bir sosyal sorumluluk projesi olarak gördükleri uygulamanın “Appsters Awards 2012”de finale kalması ile ilgili şunları söyledi: “AveaLabs’te onlarca mühendisimiz ile insan hayatını kolaylaştıran, Türkiye’de ve dünyada alanında ilk pek çok proje geliştiriyoruz. ‘Orada Kimse Var Mı’ da bu projeler arasında yer alıyor. Sadece Türkiye’deki değil tüm dünya kullanıcıları için yaptığımız bu uygulamanın böylesine önemli bir platform tarafından düzenlenen organizasyonda finale kalması bizim için büyük bir gurur kaynağı. Avea olarak Türkiye’nin ilk ve tek lisanslı Ar-Ge merkezine sahibiz. Ar-Ge merkezi çatısı altındaki AveaLabs’i ise ülkemiz için değer yaratacak bu tarz projelere imza atmak ve atılmasına destek olmak için kurduk. Bugün geldiğimiz noktada AveaLabs’de üniversiteler ve Ar-Ge iş ortaklarımızla birlikte pek çok proje yürütüyor, yenilikçi ürün ve servisler tasarlıyoruz.”

 Appsters Awards 2012 hakkında daha fazla bilgi için the-appsters.com adresi ziyaret edilebilir.