Anasayfa Makale Sony Xperia Sola MT27 Android 4.0.4 ICS Firmware Root Rehberi

Sony Xperia Sola MT27 Android 4.0.4 ICS Firmware Root Rehberi

Xperia Sola MT27 Android 4.0.4 ICS Root Rehberi
Xperia Sola MT27 Android 4.0.4 ICS Root Rehberi
Xperia Sola MT27 Android 4.0.4 ICS Root Rehberi
Xperia Sola MT27 Android 4.0.4 ICS Root Rehberi

Sony Xperia Sola MT27 cep telefonunuzu Android 4.0.4 ICS (Ice Cream Sandwich) sürümüne güncellemeniz için rehberimiz hazır. Resmi Android 4.0.4 firmware yazılımını cep telefonunuza yükleyerek, ICS’nin sunduğu imkanlardan siz de yararlanabilirsiniz.

Xperia’nızı Root işleminden geçirmeden önce bütün dosyalarınızı yedeklemeyi ve gereken dosyaları önceden bilgisayarınıza indirmeyi unutmayın. Elektrik kesintilerine karşı UPS’niz olması ya da bir dizüstü bilgisayar kullanmanızı tavsiye ederiz (Technopat Türkiye gerçekleri uyarısı…) Sonuçta yapacağınız teknik işlemin bütün sorumluluğu size aittir bunu göz önünde bulundurun.

Başlamadan önce Sony Ericsson Xperia Sola USB sürücülerini bilgisayarınıza kurun, eğer kurmazsanız USB bağlantısında cihazı düzgün bir şekilde algılatamazsınız.

Sony USB Sürücülerini inidirmek için tıklayın…

PC’niz hazır olduğuna göre cep telefonunuza dönebiliriz:

1.USB Debugging Mode: USB Hata Ayıklama Modu açık olmalı.

2. Cep telefonu bataryanız en az  80-85% dolu olmalı. ROM, Flash, mod kurma ve gğncelleme işlemlerinde elektrik kesintileri, ani batarya bitmesi durumları telefonunuza zarar verebilir, önleminizi alın.

3. Yedekleme listenizi kontrol edin: Kontaktlarınızı, Gmail ve Google verilerini yedeklediniz mi?

4. Cihazınız Factory Unlocked yani açık olmalı.

Geliştirici Bin4ry’nin özel notu: Xperia Sola ve Xperia S, P gibi cep telefonlarında özel bir durum var. Bu modellerde ICS çalışsa da Android’in doğal geri dönüş seçeneği yok. Sony kendi özel yedekleme ve kurtarma uygulamasını kullanıyor. Uygulama da bunu kullanıyor ama doğru seçeneği tercih etmeye dikkat edin. Başka Android cihazları Root etmeye, ROM yüklemeye alışkın olsanız da Sony telefonlarda backu&restore yani yedekleme ve geri alma işlemlerine özel olarak dikkat edin.

Bu Root yönteminin Xperia Sola MT27 üzerinde çalıştığı doğrulanmış olsa da her servis sağlayıcının telefonunda durum aynı olmayabilir. Nandroid Backup bu yüzden tavsiye ediliyor.

Önce Android 4.0.4 ICS firmware üzerinde olmalısınız. Sonra adım adım:

1 – İndirin: Root_with_Restore_by_Bin4ry_v13.zip ve bu dosyayı istediğiniz bir klasöre açın.

İndirmek için tıklayın: Android 4.0.4 ICS B1na4ry Sony Xperia Root

2 – Xperia Sola’yı bilgisayarınıza USB kablo ile bağlayın. USB Debugging (Hata Ayıklama) açık olmalı.

3 – Bütün USB sürücüler doğru şekilde kuruluysa telefonu bilgisayarınız görecektir.

4 – Açtığınız klasöre giderek ‘RunMe.bat‘ dosyasını çalıştırın.

5 – Ekrandaki yönergeleri takip ederseniz yaklaşık 5 dakika içerisinde telefonunuızu Root edebilirsiniz. Bu işlem esnasında telefonunuzun 2 ya da 3 kez yeni baştan kapanıp açılması doğaldır, beklemelerde telaş etmenize gerek yok.

İşlem tamamlandığında Xperia Sola MT27 cep telefonunuz Android 4.0.4 ICS firmware ile Root edilmiş olacak. Superuser App’ı uygulamalarınız arasında bulup açarak bunu doğrulayabilirsiniz.