Anasayfa Makale Windows’tan BIOS Ayarlarına Nasıl Girilir?

Windows’tan BIOS Ayarlarına Nasıl Girilir?

Windows'tan BIOS'a Giriş Rehberi
Windows'tan BIOS'a Giriş Rehberi

Bilgisayar açılırken Del tuşuna basmanıza rağmen BIOS’a giremediyseniz bu rehberimizle Windows’tan kolayca BIOS ekranına erişebilirsiniz.

İnceleme ve rehber videolarımızda sık sık BIOS arayüzüne nasıl erişeceğinizi de paylaşıyoruz. Ancak bilgisayarının BIOS ayarlarına erişimde halen zorluk çeken kullanıcılar için bu rehberimizde Windows’tan bilgisayarlarını yeniden başlatırken, sistemin doğrudan BIOS ekranında açılması için gereken adımları paylaşıyoruz.

Windows’tan BIOS Ayarlarına Nasıl Girilir?

  1. Başlat menüsüne sağ tıklayın ve Bilgisayarı veya oturumu kapatın kısmına gelin.
  2. Şimdi Klavyeden Shift tuşuna basılı tutarken açılan menüden Yeniden başlat deyin.
  3. Bilgisayar kurtarma modunda açılacak. Bu aşamada Sorun gider seçeneğini seçin.
  4. Gelişmiş seçenekler’i seçip UEFI Donanım Yazılımı Ayarları‘nı seçin ve Yeniden Başlat deyin.
  5. Bilgisayarınız yeniden başlarken BIOS’a girecek.

BIOS’a ekranıyla ilk kez karşılaşacak kullanıcılar için uyarılarımızı da ekleyelim. Buradaki ayarları öğrenmek bilgisayarınıza daha iyi hakim olmanız ve pek çok sorunu aşmanız için önemli. Ancak ne olduğunu bilmediğiniz ayarları değiştirmeden önce bir arama yapıp araştırmanız yararlı olacaktır. BIOS ayarlarını bilerek ya da bilmeyerek hatalı bir şekilde ayarlarsınız varsayılan ayarlara geri dönebilirsiniz. Sorununuz çözülmezse her zaman Technopat Sosyal‘de konu açabilirsiniz. Rehberimizi daha önce hazırladığımız test sisteminde gerçekleştirdik ancak güncel Windows işletim sistemi üzerinde evrensel geçerliliği olduğunu belirtelim.