Anasayfa Haber Curiosity Büyük Bir Keşif mi Gerçekleştirdi?

Curiosity Büyük Bir Keşif mi Gerçekleştirdi?

Curiosity, kızıl gezegendeki çalışmalarına son sürat devam ediyor.
Curiosity, kızıl gezegendeki çalışmalarına son sürat devam ediyor.

NASA’nın  yaptığı yeni açıklamalara göre Curiosity’nin keşfi tarih kitaplarına girebilir.

5 Ağustos 2012’de Mars yüzeyine inen Curiosity keşif robotu yeni verileri ile insanlığın kızıl gezegene olan merakını gidermeye çalışıyor. Elde edilen verilen bilim-insanları tarafından dikkatlice inceleniyor.

Yeni bir haber bugün NASA tarafından duyuruldu. Haberin içeriği tam olarak açıklanmadı. Sadece Curiosity’nin Mars yüzeyinde yaptığı toprak analizinde bir şey keşfedildiği açıklandı. Ancak bilim-insanları bundan emin olmadan verileri duyurmak istemiyorlar. Daha öncesinde gezegen yüzeyinde parıltılı nesneler bulunmuş ancak bunların gezginin üzerinden düşen parçalar olduğu anlaşılmıştı.

Curiosity projesinden sorumlu bilim-insanlarından John GrotzingerYeni keşif tarih kitaplarına girebilir. Bu bilgi çok iyi gözüküyor ” dedi. Mars yüzeyinde bulunanın ya da analiz edilen verinin ne olduğu halen büyük bir muamma.

Bilgilerin önümüzdeki bir kaç haftalık süreç içerisinde açıklanmayacağı düşünülüyor. NASA’da bulunan bilim-insanları verileri onlarca kez kontrol ettiler ve en kesin sonuç alınana kadar kontrol etmeye devam edecekler.