Anasayfa Haber Apple, HTC İle Yaptığı Anlaşmayı Samsung’a Açıklamak Zorunda

Apple, HTC İle Yaptığı Anlaşmayı Samsung’a Açıklamak Zorunda

Apple, Samsung'a 1 Milyar Dolar Tazminat Ödeyecek
Apple, Samsung'a 1 Milyar Dolar Tazminat Ödeyecek

 

Apple'ın HTC ile yaptığı anlaşma firmayı Samsung karşısında zor duruma düşürdü.
Apple’ın HTC ile yaptığı anlaşma firmayı Samsung karşısında zor duruma düşürdü.

Mahkeme kararı sonucunda bu ay içerisinde HTC ile Apple arasında yapılan anlaşmanın kopyası Samsung’a verilecek.

Bu ay içerisinde HTC ve Apple arasında yapılan anlaşmayı HTC ve Apple’ın Arası Tatlıya Bağlandı başlıklı haberimize taşımıştık. Anlaşma ile iki firma arasında 2010 yılından beri süre gelen davalar kapatılmıştı. Bundan sonra HTC ve Apple lisans ve patent hakları konusunda ortak çalışacaklarını açıklamışlardı. Bu anlaşmanın 10 yıl süreceği belirtilmişti.

Geçtiğimiz aylarda Apple firması Samsung’dan 1 Milyar Dolar tazminat aldı. Samsung bir misilleme olarak Apple ve HTC arasındaki anlaşmanın açıklanmasını istedi. Bu konu hakkında mahkemeye başvurdu.

Apple, yapılan anlaşmayı halka duyurmuştu. Ancak açıklanan anlaşmanın %90’nının kırpıldığı ortaya çıktı. Hatta bu sebepten ötürü Apple’ın HTC’yi gizli gizli satın aldığı söylentisi dolaşmaya başlamıştı. Samsung halka açıklanmayan bu anlaşmanın kendilerine açıklanması için başlattığı davayı kazandı.

Birleşik Devletler Kuzey California Yerel Mahkemesinden Sulh Yargıcı Paul S. Grewal’ın verdiği hükme göre Apple avukatları, yapılan anlaşmanın birebir kopyasını Samsung avukatlarına verecek. Samsung bu anlaşmayı halka duyurmayacak.

Samsung önce Asya sonra dünya pazarında HTC’nin Android işletim sistemli akıllı telefonlarını geçmişti. Kore merkezli Samsung, Tayvan merkezli HTC’nin Apple ile yakınlaşmasını hoş karşılamadığı ve dengelerin bozulacağını düşündüğü için elini çabuk tutarak bu davayı başlattığı düşünülüyor.