Anasayfa Haber Dokunmatik Google Chromebook Yolda

Dokunmatik Google Chromebook Yolda

Google Chromebook dokunmatik ekrana kavuşacak
Google Chromebook dokunmatik ekrana kavuşacak
Google Chromebook dokunmatik ekrana kavuşacak
Google Chromebook dokunmatik ekrana kavuşacak

Google’ın Chrome işletim sistemini kullanan, dokunmatik bir Chromebook iddiası ortaya çıktı. Peki kim üretecek ve bu nasıl bir cihaz olacak? İşte beklentiler…

Çin’den sızan haberlere göre Google kendi markasıyla yeni bir Chromebook bilgisayar hazırlıyor. Bu sefer Chromebook dokunmatik olacak. Compal tarafından üretilmesi ve 2012 yılı sonunda piyasaya çıkması beklenen yeni bilgisayar muhtemelen 15 Aralık civarında satışa sunulmuş olacak.

Windows 8 işletim sisteminin ve Ultrabook’ların başarısı Google’ı Chrome işletim sistemli Chromebook’lara dokunmatik ekran eklemeye itmiş gibi gözüküyor. Önümüzdeki dönem dizüstü bilgisayarların dokunmatik ekranlara kavuştuğunu göreceğiz ve yakın gelecekte bu oldukça sıradan bir özellik haline gelecek.

Acer ve Samsung’un piyasaya sürdükleri Google Chromebook bilgisayarlara baktığımızda 200-250 dolara satılan, x86 Intel ve ARM mimarisine sahip farklı dizüstü bilgisayarlar olduklarını görüyoruz. En önemli özellikleri elbette Google Chrome işletim sistemi kullanmaları oluyor. Yeni Compal üretimi dokunmatik Chromebook’un da uygun fiyatlı bir ürün olmasını bekleyebiliriz. Donanım özellikleri ve fiyatı ortaya çıkar çıkmaz bu değişik ürünün detaylarını da sizlerle paylaşacağız.