Anasayfa Haber Intel’in Gelecek Nesil Ivy Bridge İşlemcileri

Intel’in Gelecek Nesil Ivy Bridge İşlemcileri

Intel Ivy Bridge
Intel Ivy Bridge
Intel Ivy Bridge
Intel Ivy Bridge

İşlemci devi Intel’in Core i serisi Ivy Bridge işlemcilerinin geleceği ufak ufak ortaya çıkıyor. Daha güçlü işlemciler yerine daha az güç tüketen işlemciler üzerine çalışmalar son hızla sürüyor. Yeni nesil Ivy Bridge işlemcilerin güç tüketiminin 10 watt’a kadar düşürülmesi isteniyor…

Intel, Ivy Bridge işlemcilerin güç tüketimi düşerse piyasada olan talebin de artacağına inanıyor. Yeni nesil Ultrabook bilgisayarlar, tabletler ve tablet-Ultrabook harmanı modeller için gereken şey hep aynı: Daha uzun pil ömrü. Intel bir yandan Ultrabook’lar üzerinde çalışmalarını sürdürürken, diğer yandan yeni nesil MacBook Air’lerde de tercih edilmek için gerekeni yapıyor.

Günümüzde Apple MacBook Air ve Windows Ultrabook’larda kullanılan Ivy Bridge işlemcilerin güç tüketimleri 17 watt’a kadar düşmüş durumda. Yükselen mobil pazarda rekabetçi kalabilmek için ARM yongalar üzerinde de çalışan Intel, masaüstü bilgisayarlarda kurduğu krallığı devam ettirmek için şu an güç tüketimine odaklansa da, düşük güç tüketiminin yanında yüksek performans gereksinimi de hala mevcut.

Intel’in Apple ile farklı ürünler için pazarlık masasında olduğu da bu gelecek planlarının yanında aktarılan bilgiler arasında er alıyor. Masaüstü bilgisayar pazarı neredeyse sabit kalırken, dizüstü bilgisayarlar bile Ultrabook ve tabletler ile değişim geçiriyor. Intel, yeni Ivy Bridge işlemciler ve ARM planlarıyla kendi geleceğini arıyor.