Anasayfa Haber Avuç İçine 2TB Sığdıran Disk: LaCie Little Big

Avuç İçine 2TB Sığdıran Disk: LaCie Little Big

Avuç içine 2TB sığdıran disk: LaCie Little Big

DataStar, LaCie’nin küçük ama güçlü taşınabilir diski Little Big’i Türkiye’ye getireceğini duyurdu. Thunderbolt teknolojisini kullanan ürün, boyutu ve hızı ile dikkat çekiyor.

LaCie’nin Türkiye distribütörü DataStar, Thunderbolt teknolojili yeni taşınabilir disk LaCie Little Big’i Türkiye’ye getireceğini duyurdu. Boyutu küçük ama kapasitesi ve teknik özellikleri bir hayli yüksek olan LaCie Little Big, hem SSD hem de HDD disk teknolojili olarak iki seçenekle tüketiciye sunuluyor.

Neil Poulton tarafından tasarlanan ve avuç içine sığabilecek boyuttaki bu taşınabilir disk, çift Thunderbolt yuvası ile dikkat çekiyor. Depolama teknolojisinde yeni bir çağ açan ürün, Thunderbolt* arayüzü sayesinde 10GB/s aktarım hızı sunuyor. Önceki nesil disklere göre aktarım hızı yüzde 35 daha fazla olan ürün, papatya zinciri** sayesinde ses ve görüntü cihazları ile bilgisayar çevre birimlerinin bağlanmasını da basitleştiriyor.

Thunderbolt teknolojisinin bugüne kadar üretilen en esnek arayüz olduğunu belirten yetkililer, hem iş hem de ev kullanımı için uygun olduğunu bildiriyorlar. Hızı ve kullanım kolaylığını artıran bu teknolojinin bilgisayar ile çevre birimleri arasındaki bağlantıyı da basitleştirdiğini vurguluyorlar.

Hafif ama sağlam!

LaCie Little Big taşınabilir disk, sadece 650 gram ağırlığında. Buna karşın 1 ya da 2 TB (SSD’li model 1 TB) gibi büyük bir depolama alanı sunan ürün, dijital kütüphaneler, fotoğrafçılar, reklam ajansları gibi yüksek depolama alanlarına ihtiyaç duyan profesyoneller için de çok uygun bir çözüm oluyor. Ürünün esnek alüminyumdan oluşan ve bir zırh görevi gören kasası güvenliği artırıyor. Aynı zamanda eşsiz soğutucu tasarımı ile ısınmayarak verileri her zaman güvende tutuyor.

Özel tasarımları, şık görünümleri ve güçlü teknik özellikleri ile teknoloji sektöründe farklı bir yeri olan LaCie’nin tüm ürünlerinin Türkiye distrübütörü olan DataStar, raf satışı az olan ürünleri de sipariş üzerine kısa bir sürede getirip, müşteriye teslim ediyor.  LaCie Little Big Disk de sipariş üzerine bir hafta gibi kısa bir sürede teslim edilebilen ürünler arasında yerini aldı.

Ürünün bazı teknik özellikleri ise şöyle:

LaCie Little Big Disk

–       2 TB HDD; 512GB ya da 1TB SSD kapasite seçeneği

–       2 x Thunderbolt 10GB/s ara birim,

–       Veri Transfer Hızı: HDD (2TB): 190MB/s okuma ve yazma;  SSD (512GB ya da 1TB)) 635MB/s okuma, 410MB/s yazma; Papatya Zinciri 800MB/s (maks.)

–       40 x 140 x 85 mm boyutlarında,

–       650 gr ağırlığında,

–       Mac OS X 10.6 ya da üstü işletim sistemleri ile uyumlu.