Anasayfa Haber Apple iPad 5 için Yeni Bilgiler

Apple iPad 5 için Yeni Bilgiler

Apple Tablet
Apple 5. Nesil iPad: iPad 5

Apple iPad 5 için konuşulan çıkış tarihi çok daha yakına çekildi. İşte sektör içerisinden analizler ile yeni iPad 5’in dokunnmatik ekranı, işlemcisi ve beklentinin sebepleri…

Apple Tablet
Apple 5. Nesil iPad: iPad 5

Apple iPad hayranlarının yeni oyuncağı iPad Mini olsa da yeni bir tam boyutlu iPad 5 beklentisi gün geçtikçe artıyor. Daha önceki haberimizde ilk iPad 5 söylentilerini sizlerle paylaşmıştık. Ancak KGI Securities’den bir analist olan Ming-Chi Kuo’ya göre Microsoft Surface tabletin karşısında Apple iPad 5′i çıkartmak zorunda.

9.7 inç boyutlarında, daha ince, daha hafif ve A6 işlemci ile bir önceki iPad’den 4 kat daha hızlı olması beklenen iPad 5’in fiyatı da bugün iPad 4 (Yeni iPad) ile aynı seviyede olacak. Yeni Lightning bağlantı, daha hızlı LTE-4G internet bağlantısı desteği ile güçlenecek iPad 5 elbette bununla yetinmemeli. Yeni bir dokunmatik ekran teknolojisi olan GFDITO ya da GF2‘nin kullanılması söz konusu. Bu yeni dokunmatik ekran teknolojisi iPad Mini’de kullanıldı ve telefonun yarı yarıya daha hafif, dörtte bir daha ince olmasına yardımcı oldu. Daha ince ve yeni dokunmatik ekranlar, ekranla arada görüntü kaybını azaltarak görüntü kalitesine de katkıda bulunuyorlar.

İlk çıkan söylentiler 2013 yılının ortasını işaret ederken şimdi bu tarih daha yakına çekilmiş durumda, 2013 Mart’ı gösteriliyor. Yani kısa süre sonra iPad 5’in gerçekten bahsedilen özelliklere sahip olup olmayacağını öğreneceğiz.