Anasayfa Haber Facebook Messenger ile Telefon Görüşmesi Devri Başlıyor

Facebook Messenger ile Telefon Görüşmesi Devri Başlıyor

Facebook Messenger
Facebook Messenger

Facebook Messenger ile akıllı cep telefonları üzerinde ücretsiz telefon görüşmeleri devri başlıyor. İşte Facebook’un Messenger için yeni sesli görüşme özelliği…

Facebook Messenger
Facebook Messenger

Facebook’un Messenger uygulaması Kuzey Amerika yani Kanada ve ABD üzerinde ücretsiz telefon görüşmelerine imkan sağlamaya başladı. Cep telefonlarına kurulan ve Facebook Chat’i ayrı olarak kullanma imkanı tanıyan Facebook Messenger uygulaması bu yeni özellik sayesinde Skype ve Viber gibi uygulamaların karşısına geçiyor.

Uzun süredir konuşulan Facebook Phone yani Facebook cep telefonu projesinden ses çıkmamıştı ancak anlaşılan Facebook yönetimi donanım yerine yazılıma odaklanmaya karar verdi. Henüz ülkemizde ve dünyanın genelinde kullanıma girmemesine karşın Facebook Messenger uygulaması ücretsiz telefon görüşmesi özelliğinin eklenmesiyle çok daha çekici hale geliyor.

Telefon görüşmeleri WiFi ya da mobil internet bağlantısı üzerinden VOIP uygulamalarının özelliğini Facebook kullanıcılarına açıyor. Telefon servis sağlayıcılara ucuz alternatif getiren Skype gibi uygulamalarla kıyaslandığında henüz gerçek telefon numaralarıyla konuşma imkanı sunmuyor. Facebook Messenger uygulamasını cep telefonuna kuran kullanıcılar arasında sesli görüşmeye imkan tanıyan uygulama, daha önce de ücretsiz chat imkanı ve uyarılar ile SMS’e rakip olmuştu.

Uygulama ekranındaki “i” harfi ikonuna tıklanıldığında kullanıcıların karşısında “Free call” yani ücretsiz arama yapma seçeneği geliyor. Öte yandan uygulamanın gerçek anlamda Skype ve Viber’ın karşısına çıkabilmesi için sesli görüşme sunan operatörlerle ortak çalışması gerekiyor. Facebook bu anlamda henüz resmi bir girişim duyurmuş değil. Technopat olarak bu yeni özelliğin uzun süren testi aşamasında bu tarz ticari bir işbirliğinin de hazırlıklarının yapıldığını düşünüyoruz.