Anasayfa Haber Arkeia Network Backup v10.0 Piyasada!

Arkeia Network Backup v10.0 Piyasada!

Arkeia® Network Backup v10.0 Artık Piyasada

WD SMB depolama ürünü portföyünü Arkeia yazılım çözümleriyle genişletiyor

Bir Western Digital firması (NASDAQ:WDC) olan WD® küçük ve orta ölçekli işletmelere hizmet veren ürün portföyünü WD tarafından yakın zamanda satın alınan Carlsbad, Calif. merkezli özel veri koruma şirketi Arkeia® Software, Inc. ürünü olan ağ yedekleme yazılımı ve cihazlarıyla genişlettiğini duyurdu. WD ayrıca Aralık 2012 ayında sınırlı sayıda sunulan Arkeia® Network Backup 10.0 sürümü yazılımın bugün itibarıyla artık piyasada olduğunu duyurdu (www.arkeia.com/new-in-v100).

WD’nin Markalı ve CE ürünlerinin icra başkan yardımcısı ve genel müdürü Jim Welsh “Arkeia’nın ürünleri WD’nin küçük ve orta ölçekli işletmeler için çözümlerden oluşan büyüyen ürün portföyünü genişletmektedir,” dedi. “SMB kuruluşları giderek artan miktarlardaki kritik işletme verilerini yönetmekte ve bunların saklanması, paylaşılması, korunması ve güvenceye alınması gerekmektedir. Kolay yönetilen küçük depolama sunucumuz, WD Sentinel™ DX 4000 küçük işletmeler ve çalışma grupları için yedekleme ve depo merkezileştirme imkanı sunarken, Arkeia’nın ağ yedekleme yazılımı daha büyük KOBİ müşterileri için daha zengin özellikleri olan bir veri koruma çözümüdür.”

Arkeia’nın yazılımı, cihazları ve sanal cihazlarıyla veriler disklere, bantlara ve bulut depolara yedeklenir. Bu firmanın patentli Progressive Deduplication™ teknolojisi yedek kümelerini geniş alanlı ağlar üzerinde kopyalamak için gerekli bant genişliğini düşürerek hibrit bulut yedeklemeyi hızlandırır. Arkeia ürünleri dünya çapında bayiler ve yönetilen hizmet sağlayıcılar aracılığıyla satılır.

Bu kazanım Arkeia’nın tüm çalışanlarını, teknolojisini ve ürünlerini kucaklayan bir şirket evliliği anlaşmasıyla tamamlandı. Arkeia WD’nin Markalı Ürünleri KOBİ birimine entegre edilecek ve ürünler başlangıçta Arkeia adını koruyacak. WD mevcut bakım konusunda tüm Arkeia müşterilerine destek verecek ve Arkeia’nın hem yazılım hem de cihaz ürün çizgisini korumayı planlıyor. Anlaşmanın mali şartları açıklanmadı.

WD’de dünya çapında yazılım pazarlama kıdemli direktörü ve eski Arkeia Software CEO’su Bill Evans “WD ile birleşmek Arkeia ekibine Arkeia’nın yenilikçi teknolojilerinin ve ürünlerinin uyarlamasını hızlandırmak için müthiş bir fırsat tanıdı,” diyor. “Arkeia ekibi WD’nin bir parçası olmaktan çok mutlu. WD bu önemli ürün kategorisine yatırım yapmak için çok uygun bir zamanı seçti çünkü diske yedekleme çözümleri bunların banda yedekleme çözümleriyle yer değiştirmesini hızlandırıyor. WD’nin mali gücü, mükemmel mühendisliği ve organizasyon disiplini Arkeia’nın ürünlerini ve müşterilerini bir üst seviyeye taşıyacak.”

Arkeia Network Backup v10.0’ın Hazır Olması

Arkeia Network Backup v10.0 sistem yöneticilerinin fiziksel medya ile internet taşımacılığını birleştirerek yedek kümelerini uzak bulut depolarına ya da uzak bulut depolarından kopyalayabilmesini sağlayıp hibrit bulut yedekleme imkanı veriyor. Arkeia’nın gelişmiş Progressive Deduplication™ teknolojisinden yararlanan Arkeia Network Backup v10.0 sayesinde KOBİ’ler her ay bant genişliği için yüksek ücretler ödemek zorunda kalmadan büyük miktardaki verileri bulutta koruyabiliyor. Arkeia büyük yedek kümelerini fiziksel medya üzerinde taşımak ve küçük yedek kümelerini de kablo üzerinden göndermek suretiyle saha dışı yedek ve geri kazanma sistemine pahalı olmayan bantsız bir alternatif sunarak yedek kümelerinin LAN’dan uzak bulut deposuna kopyalanmasını pratik hale getiriyor.