Anasayfa Haber Asteroid Üzerinde Madencilik Hayali Gerçek mi Oluyor?

Asteroid Üzerinde Madencilik Hayali Gerçek mi Oluyor?

Deep Space Industries, asteroid madenciliği için önemli bir adım atabilir.
Deep Space Industries, asteroid madenciliği için önemli bir adım atabilir.
Deep Space Industries,  asteroid madenciliği için önemli bir adım atabilir.
Deep Space Industries, asteroid madenciliği için önemli bir adım atabilir.

ABDli Deep Space Industries 2015 yılında FireFly adını verdiği sondaları uzaya göndermeyi planlıyor.

Uzayın engin boşluğuna sondalar gönderip, asteroidler ve bilinmeyen gezegenlerde değerli maden aramak yakın bir gelecekte gerçek olacak. Bilim-kurgu edebiyatından çıkmış gibi gözükse de ABDli iki firma bu iş için hazırlıklarını yapmaya başladı bile. Deep Space Industries(DSI) ve Planetary Resources firmaları bu iş için altyapı çalışmaları içerisinde.

DSI firmasının resmi açıklamasına göre en geç 2015’te FireFly adı verilen sondalar fırlatılacak. 24 Kilo ağırlığında olacak bu araştırma sondası, başka uyduların sırtında taşınabilecek. FireFly sondası potansiyel bir asteroid bulduğu zaman, yüzeye inip örnek toplayacak.

Analiz edilen örneklerde işe yarar materyaller bulunursa DragonFly adı verilen uzay gemileri gönderilecek. DragonFly gemilerinin de 2016 yılında insansız olarak gönderilmesi planlanıyor. Asteroide inen uzay gemisi 30-70 Kilo arasında değerli maden toparlayıp Dünya’ya geri getirebilecek. Bu görevlerin 2 ila 4 yıl arasında süreceği düşünülüyor.

Deep Space Industries'in planı akıllara Alien serisindeki Nostromo uzay gemisini ve Weyland-Yutani firmasını getirdi.
Deep Space Industries’in planı akıllara Alien serisindeki Nostromo uzay gemisini ve Weyland-Yutani firmasını getirdi.

Firma bu sonda ve uzay gemilerinin çalışması için Güneş enerjisinden yararlanmayı planlıyor. Uzay boşluğunda bulunacak Güneş enerjisi istasyonlarına gelen gemiler buradan ikmal yaparak geri dönebilecek. Böylece gemiye harcanacak maddi kaynaktan tasarruf sağlanacak.

Deep Space Industries’in bu planları Alien serisindeki Weyland-Yutani firmasını anımsattı. Bilim-kurgu serisindeki firma, yaşanabilir gezegenlerde koloniler kuruyordu. Bu yolda çeşitli gezegen ve asteroidleri inceleyerek maden/mineral toplayıcılığını da üstleniyordu.