Anasayfa Makale Yazar Köşeleri Star Wars Filmleri Birbirinden Bağımsız mı Olacak?

Star Wars Filmleri Birbirinden Bağımsız mı Olacak?

Star Wars yeni üçlemesi hakkında söylentiler artıyor.
Star Wars yeni üçlemesi hakkında söylentiler artıyor.
Star Wars yeni üçlemesi hakkında söylentiler artıyor.

Disney tarafından yayın hakları satın alınan Star Wars filmlerinin akıbeti ne olacak?

Bir döneme damgasını vurmuş ve halen de konuşulmaya devam eden Star Wars – Yıldız Savaşları’nın devam serisinin yeniden çekileceği duyurulmuştu. Sosyal medya ortamında çok fazla kötü yorum bulunmasına rağmen, yayın hakları Disney’in satın alması, serinin hayranlarının gönlüne su serpiyor.

Biliyorsunuz ki Disney, Marvel Çizgi Kahramanları ile başarılı bir iş çıkarmıştı. Son filmleri Avengers ile dünya çapında büyük bir beğeni almıştı. Eğer yapımcı firma bu şekilde ilerlerse, yeni Yıldız Savaşları serisi de kendisine çok özel bir yer kazanacaktır.

Ortaya çıkan yeni bir habere göre Disney CEO’su Bob Igerbağımsız birkaç film üzerinde çalışıyoruz” dedi. Bu söz üzerine ortaya birçok söylenti çıktı. Yeni serinin filmlerinin birbirinden bağımsız olacağı ve farklı ana karakterler üzerine yoğunlaşacağı belirtildi. Hatta sadece bir filmin Yoda üzerine olacağı belirtildi.

Tabi bu bir söylentiden ibaret. Filmin yayın hakları ilk satıldığında, yeni serinin eskisinden bağımsız olduğunu ve Yıldız Savaşları evreninde geçen başka bir macera olacağı açıklanmıştı. Karşımıza yeni karakterler çıkacağının garantisi verilmişti. Üçlemenin hikayesini Toy Story 3 ve Little Miss Sunshine’ı yazan Michael Ardnt üstlenecek. Yönetmen koltuğuna ise Lost, Fringe gibi dizilerde imzası bulunan J. J. Abrams oturuyor. Abrams ayrıca Star Trek’in yeni versiyonunu da çeken yönetmen.

Filmlerin 2015 ile 2021 yılları arasında yayınlanması planlanıyor. 6 yıllık süreç içerisinde 3 film çıkarılacak. Disney yazarlığına güvendiği Lawrence Kasdan ve Simon Kinberg’ü de ekibe dahil etti. Bilmeyenler için not etmek gerekirse Kasdan, daha önce The Empire Strikes Back ve Return of the Jedi’ın yazar ekibinde bulunmuştu.

Süreç ilerledikçe bu bilim-kurgu/fantazi türündeki efsanevi serinin akıbetinin ne olacağı merakla takip ediliyor. Biz inanıyoruz ki ortaya eskisi kadar efsanevi bir seri çıkacaktır.