Anasayfa Haber Disney+ Şifre Paylaşımına Karşı Haziran Ayında Ciddi Önlemler Alacak

Disney+ Şifre Paylaşımına Karşı Haziran Ayında Ciddi Önlemler Alacak

Disney+ Şifre Paylaşımı

Walt Disney Company, kullanıcıları uzun zamandır Disney+ yayın hizmeti için şifre paylaşımını azaltmayı istediği konusunda uyarıyordu. Son olarak Disney CEO’su Bob Iger, bu hamlenin ne zaman gerçekleşeceğine dair önemli açıklamalarda bulundu.

CNBC ile yeni bir röportajda Disney CEO’su Bob Iger şunları söyledi: “Haziran ayında şifre paylaşımına yönelik ilk gerçek girişimimizi başlatacağız… Yalnızca birkaç ülke ve birkaç pazar ancak daha sonra Eylül ayında tam kullanıma sunulmasıyla önemli ölçüde büyüyecek.”

Iger, şifre paylaşımı miktarını azaltmaya çalışmanın Disney’in yayın hizmetlerini karlı işlere dönüştürmenin yollarından biri olacağının altını çiziyor. Bu değişiklikten ilk etkilenecek pazarlar ise henüz detaylandırılmadı.

Diğer taraftan Netflix, ABD’de Mayıs 2023 tarihinde aynı evde yaşamayan ancak başka birinin hesabını kullanan kişileri ayda 7,99 dolar ödemek zorunda bırakarak hizmetinde şifre paylaşımını kesme programını başlatmıştı ve bu, Netflix abone sayılarını artırmada etkili olmuştu.