Anasayfa Haber Apple’ın iWatch Projesi İmalata Geçecek mi ?

Apple’ın iWatch Projesi İmalata Geçecek mi ?

iWatch hakkında halen kesinleşmiş bilgiler yok.
iWatch hakkında halen kesinleşmiş bilgiler yok.
Apple'ın iWatch Akıllı Saat'i hakkında söylentiler artıyor.
Apple’ın iWatch Akıllı Saat’i hakkında söylentiler artıyor.

Söylenti halinde dolanan Apple’ın iWatch hayali gerçekleşiyor mu ? İşte haberin detayları:

Birkaç ay önce teknoloji dünyasında söylenti halinde dolaşmaya başlayan iWatch fikri dikkatlerden kaçmamıştı. Apple’ın Intel ile ortaklaşa bir çalışmaya girerek kola takılabilen bu teknolojik cihaz hakkında, yeni bilgiler gün yüzüne çıkıyor.

Apple tarafından 100 çalışanın, üst mertebelere giderek ürünün imalatına başlanması için dilekçe verdiğine dair bir haber ortaya çıktı. Haberin kaynağı ise isimsiz bir Apple çalışanından geliyor. Belki de bu sene bitmeden iWatch’i gerçekten görebileceğiz.

Geçtiğimiz günlerde firmanın CEOsu Tim CookDünya’daki en iyi ürünleri yapabilme isteğinde cesurca davranışlar, tutku ya da inanç sınır oluşturmuyor. Bizi daha güçlü kılıyor. İşte bu da bizim firmamızın DNAsı” demişti.

Firma belli etmese de son zamanlarda ciddi bir düşüşte bulunuyor. iPhone 5’in piyasaya sürülmesinin ardından, ticari politikasında yanlış hamleler yapan firma gözden düşmeye başlamıştı. Ancak gelen haberlere göre Apple, bu dönemde hiç olmadığı kadar inovasyona önem vermeye başladı. Cook’un sözleri de bu durumu destekliyor.

Apple, iWatch ile kullanıcılarına birçok alanda rahatlık sağlayabilir. Navigasyon, mobil ödemeler, telefona hızlı ulaşım ya da kullanıcının sağlık aktivitelerini takip etmede oldukça faydalı işler çıkarabilir. Söylentiye göre iWatch iPhone ve iPad’de kullanılan iOS işletim sistemiyle hazırlanacak. 1.5-inç ekranı olacak akıllı saatin içerisinde Siri yazılımının da bulunacağı söyleniyor.

Firma donanım açısından Intel’den destek almayı bekliyor. Intel’in geliştireceği yeni nesil yongalar ile iWatch güçlendirilebilir. Ayrıca düşük enerji tüketimli bluetooth teknolojisinin de cihazda bulunacağı söyleniyor.

Ufak olmasına karşın hızlı bir performans sergileyecek cihazın yapımı ise sıkıntılı bir süreç olabilir. Bir bilgiye göre Apple’ın imalatçı firması Foxconn, daha bu tarz bir cihazı yapamayacaklarını, günlük hayatta kullanılabilecek teknolojinin bu kadar ufalmadğını belirtti.

Yoksa Apple, Fallout serisindeki PipBoy teknolojisini mi geliştirmeye çalışıyor.
Yoksa Apple, Fallout serisindeki PipBoy teknolojisini mi geliştirmeye çalışıyor.

Apple, Foxconn ya da Intel tarafından bu cihaz hakkında bir açıklama yapılmadı. Son zamanlarda Apple ve Intel yakın temaslarda bulunduğu biliniyor. Firma bir süpriz yaparak önümüzdeki yaz aylarında iWatch’ın detaylı tanıtımını yapabilir. Belli mi olur bu gelişme belki 50 yıl sonra herkesin koluna takabileceği PipBoy teknolojisine kadar gidebilir.