Anasayfa Haber Yenil Nesil Bataryalar Daha Uzun Ömürlü Olacak

Yenil Nesil Bataryalar Daha Uzun Ömürlü Olacak

Silikon Nanotel Batarya
Silikon Nanotel Batarya
Silikon Nanotel Batarya
Silikon Nanotel Batarya

Yeni nesil bataryalar, eskilerine nazaran 3 kat daha fazla enerji saklayabilme kapasitesine sahip olacak.

Güney California Üniversitesi yeni nesil bataryalar üzerine bir çalışma ortaya koydu. Uzun zamandır kullanılan klasik bataryaların aksine bu yeni çalışma ile cihazların performansını daha da artırılabilecek.

Lityum-ion bataryalar içerisinde bulunan anotlar için kullanılan gözenekli ve esnek silikon nanoteller ortaya daha iyi bir performans çıkarıyor. Eskisine nazaran daha yüksek enerji saklama imkanı sağlanmış olacak. Düşük bütçeyle hazırlanması ve hızlı şarj olabilmesi, bu yeni nesil bataryaları önemli kılıyor. Daha önce silikon plakalar ile bu tarz bir verim alınmaya çalışılmış ancak başarılı olunamamıştı.

Yeni nesil bataryaların, klasik bataryalara göre 3 kat daha fazla enerji saklayabilme kapasitesi olacak. Ayrıca 10 dakika gibi kısa sürede tam dolu konuma gelebilecek. Hızlı çalışması cihazın ömrünü kısaltmıyor. Üniversitenin açıklamasına göre cihaz 2000 kere şarj döngüsü yapabilecek.

Güney California Üniversitesi bu yeni nesil bataryaların 2-3 yıl içerisinde piyasaya sunulabileceğini belirtiyor. Günlük yaşamda kullanılmak bataryalar üzerindeki çalışmalar devam ediyor.