Anasayfa Makale Pratik Çözüm: Windows 8 Mağazada Gözükmeyen Uygulamalar

Çözüm: Windows 8 Mağazada Gözükmeyen Uygulamalar

Windows 8 mağazasında aradığınız uygulamaları bulamıyor musunuz? Bu basit çözüm ile bütün uygulamalara erişebilirsiniz.

Windows 8 ile gelen en büyük özelliklerden bir tanesi şüphesiz uygulama mağazası. Başlangıç ekranına sabitleyebildiğiniz uygulamalar ile birçok bilgiye daha uygulamayı bile açmadan anında erişebiliyorsunuz. Fakat bazı kullanıcılar mağazada var olduğu halde bütün uygulamaları göremiyor. Hatta mağaza arama yaptığınızda dahi uygulamalar sonuçlarda gözükmüyor. Bu sorun ilk başlarda bir bölge veya yaş sınırlaması gibi gözükse de aslında çok farklı bir nedeni var. Mağaza ayarlarında yapılmış olan yanlış bir tercih yüzünden bütün uygulamaları göremiyorsunuz.

Adım adım ayarları düzeltiyoruz:

1. İlk olarak Başlangıç Ekranı’ndan Mağaza’ya girin ve fareyi ekranın en sağ üst köşesine getirin. Sağ kısımda bir sütun belirecek:

Windows 8 Mağaza
2. En alttaki Ayarlar butonuna tıklayın ve ardından da Tercihler deyin:
Windows 8 Mağaza Ayarlar

3.Burada devre olan iki tercihi de kapattığınızda artık mağazada bütün uygulamaları bulabileceksiniz. Ayarlardan ilki “Tercih ettiğim dillerdeki uygulamaları bulmayı kolaylaştır”, ikincisi ise “Erişilebilirlik özellikleri içeren uygulamaları bulmayı kolaylaştır”. Bu iki seçeneği de resimdeki gibi Hayır yaptıktan sonra geri butonuna tıklayıp mağaza gelin. Artık bütün uygulamaları bulabilirsiniz.
Windows 8 Mağaza Tercihler