Anasayfa Haber Samsung Galaxy S4 Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Samsung Galaxy S4 Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Samsung yeni amiral telefonuyla bu sene de çok konuşulacak gibi duruyor.
Samsung yeni amiral telefonuyla bu sene de çok konuşulacak gibi duruyor.
Samsung Galaxy S4 görücüye çıktı.
Samsung Galaxy S4 görücüye çıktı.

Samsung’un yeni amiral telefonu görücüye çıktı. İşte telefon hakkında dikkat çeken başlıklar:

Samsung merakla beklenen amiral telefonu Galaxy S4’ü geçtiğimiz perşembe günü büyük bir etkinlik ile tanıttı. Teknik özellikleri ise hiç şaşırtmadı. Bugüne kadar Galaxy S4 hakkında internete sızdırılan bilgilerin neredeyse hepsi doğru çıktı.

Samsung Galaxy S4 mobil pazara neler kazandırdı? Bunların hepsini genel bir bakış açısıyla incelemeye aldık.

Devrim değil, Evrim var!

Galaxy S3, 2012 en çok konuşulan telefonu olmuştu. Samsung, Apple ile girdiği mücadelede adını sık sık Galaxy S3’ün başarılarıyla duyurmuştu. Galaxy S4, firmanın bir önceki telefonuna göre ortaya yeni girişimler sunmuyor. Aslında Samsung Galaxy S4, Galaxy S 3’ün bir gömlek üstü.

Hızlı bir karşılaştırmayla bunu hemen anlayabiliyoruz. S4, daha hafif ve daha ince. Ayrıca tasarımında plastik alaşım kullanılmış. S3’ün Gorilla Glass 2 korumalı Super HD AMOLED 4.5-inçlik 720p görüntü verebilen ekranı var. S4’te ise Gorilla Glass 3 koruması bulunan 5-inç ekran kullanılmış. Bu ekran 1080p Super HD AMOLED görüntü sağlıyor.

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi S4 daha ince ve daha hafif tasarlanmış. S3 0.34-inç kalınlığında iken S4 0.31-inç kalınlığında imal edilmiş. S3’ün ağırlığı 133 Gram çekiyor. S4’ün ağırlığı ise 130 Gram geliyor.

Samsung kamera seçimi konusunda ise bir adım öteye gitmiş. Galaxy S3’ün 8 Megapiksellik arka kamerası ve 1.9 Megapiksellik ön kamerası 2012’ye damgasını vurmuştu. Galaxy S4’te 13 Megapiksellik arka kamera ve 2 Megapiksellik ön kamera kullanılmış. Samsung’un yeni amiral telefonuyla yüksek çözünürlükte fotoğraflar çekebilmek mümkün.

Galaxy S3’ten farklı olarak S4’te dokunmatik ekranı eldiven ile kontrol edebilmek de mümkün. Nokia Lumia 920’de tanıtılan teknolojiye Samsung Galaxy S4’te de yer verilmiş.

Son olarak Galaxy S3, Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich ile piyasaya sürülmüş 4.1 Jelly Bean sürümüne güncellenmişti. Galaxy S4’te ise 4.2.2 Jelly Bean sürümü mevcut.

Teknik özellikleri karşılaştırıldığı çok büyük fark olmasa da S4’ün, dördü ufak dördü büyük olmak üzere sekiz çekirdekli işlemcisinin performansı en çok merak edilen konu. Böylece Samsung Galaxy S4, ilk sekiz çekirdekli telefon olarak tarihe geçmiş oldu.

Sekiz çekirdekli amiral telefon eldivenle de kullanılabiliyor.
Sekiz çekirdekli amiral telefon eldivenle de kullanılabiliyor.

Google desteği ile S Voice teknolojisi

Apple’ın iPhone 4S ve 5 için geliştirdiği ses komut teknolojisi Siri tam olarak beklenileni vermiyor. Halen birçok açığı bulunuyor. Google’da buna benzer bir çalışma içerisindeydi. Google Voice Search halen emekleme aşamasında olmasına karşın Samsung Galaxy S4’te istenilen başarıyı yakalayabilir.

S Voice adı verilen teknoloji sayesinde, S4 kullanıcısı telefonunu bir kumanda gibi kullanabiliyor. Mesaj gönderimi, mail atmak ya da arama yapmak ses komutlarıyla kontrol edilebiliyor.

Ayrıca Samsung’un ortak platformuyla birlikte S4, beyaz eşyalarla da uyumlu çalışıyor. Eğer evinizde Samsung markalı akıllı beyaz eşyalar varsa, bu cihazlarau da uzaktan kontrol edebilmek mümkün.

İş başka arkadaşlık başka

Galaxy S4’e eklenen yeni bir teknoloji de Knox özelliği. Bu sayede telefon, aramaları, e-postaları ve uygulamaları birbirinden ayırabiliyor. Knox, Samsung’un telefon güvenliğiyle alakalı sunduğu ilk çalışma olarak Galaxy S4’te kendisine yer buldu.

Knox’un sunduğu güvenlik BlackBerry’nin Balance özelliğine benzetildi. S4 kullanıcısı iş ve kişisel bilgilerini birbirinden ayırabilecek.

Smart Pause ve Smart Scroll teknolojisi

Galaxy S4’e getirilen yeni bir özellik telefonun kullanıcı gözünü takip edebilmesi. Smart Pause ve Smart Scroll adı verilen özellikler sayesinde sadece göz hareketleriyle telefonu kullanabilmek mümkün.

Smart Pause’da, kullanıcı izlediği videodan gözünü ayırdığında sistem bunu algılayarak otomatik olarak görüntüyü durduruyor. Smart Scroll’da ise internet sayfalarında göz hareketleriyle aşağıya ve yukarıya kaydırma yapılabiliyor.

Arka kamerayla çekilen görüntüye ön kameradan da ekleme yapılabiliyor.
Arka kamerayla çekilen görüntüye ön kameradan da ekleme yapılabiliyor.

Daha fazla kamera özelliği

Samsung’un 13 Megapiksellik canavar bir arka kameraya sahip olduğunu söylemiştik. Bu kamerayla yüksek çözünürlüklü görüntüler almak dışında birçok işlem yapılabilecek.

En dikkat çekeni ise iki kamerayı da aynı anda kullanabilmek. S4’ün arka kamerası ile video ya da fotoğraf çekimi yaparken ön kamera vasıtasıyla anında görüntü eklenebilecek. Yani bir yandan unutulmaz bir görüntüyü arka kamerayla yakalarken ön kamerayla yüzünüzdeki ifadeyi de aynı anda paylaşabileceksiniz.

Dual Video Call özelliğiyle birlikte konferans konuşmaları yapmak artık çok daha rahat olacak. Samsung Galaxy S3’te de bulunan iki işlemi aynı ekranda yönetebilme özelliği video konferansları için de getirilmiş. Ekranda iki kişiyi aynı anda görüp kendi görüntünüzü de onlarla aktarabileceksiniz.

Fotoğraf çekimleri için geliştirilmiş bir kurgulama sistemi de bulunuyor. S4 ufak çaplı bir photoshop programına sahip. Fotoğrafta gözükmesini istemediğiniz kişiyi kolayca kaldırabiliyorsunuz. Elbette filtreleme ayarları, kesip-biçme ve renk ayarları da program içerisinde bulunuyor.

Samsung yeni amiral telefonuyla bu sene de çok konuşulacak gibi duruyor.
Samsung yeni amiral telefonuyla bu sene de çok konuşulacak gibi duruyor.

Son bakış

Samsung Galaxy S4, genel hatlarıyla bakıldığında bu sene çok konuşulacak gibi duruyor. Firma S3 ile sağladığı başarıyı yeni amiral telefonuyla devam ettirmek istiyor. Mobil pazara yeni birşeyler katmasa da performans bakımından 2013’ün ilk tercih edilen telefonlarından biri olacağı kesin.

Çıkış tarihi ve fiyatı hakkında bir detay verilmemesine karşın yıl sonunda çıkacağı düşünülüyor. Samsung yeni amiral telefonuyla iyi bir başarmışa benziyor ancak yeniliklerden yoksun kalmış gibi. Açıkçası Samsung Galaxy S4, bir sonraki (Galaxy S5?) amiral telefondan önce pazarı yoklamak için hazırlanmış bir ara ürün olmuş.