Anasayfa Haber Windows Phone 8’in 18 Ay Süresi Kaldı

Windows Phone 8’in 18 Ay Süresi Kaldı

Windows Phone 8'e 18 ay sonra ne olacak?
Windows Phone 8'e 18 ay sonra ne olacak?
Windows Phone 8'e 18 ay sonra ne olacak?
Windows Phone 8’e 18 ay sonra ne olacak?

Windows Phone 8, 18 ay sonra yenilenecek.

Son zamanlarda internette büyük bir söylenti dolanıyor. Her yerde bu haberin felaket tellalığı yapılıyor. Ancak ortada korkulacak bir durum yok. Söylentiye göre Windows Phone 8 işletim sisteminin destek süresi 18 ay sonra bitecek. Aslında bir noktada bu doğru. Microsoft’un WP8’e biçtiği ömür bu kadar.

Sonrasında ise Windows Phone 8, bir üst güncellemeye tabii olacak. Yani Windows Phone 8.5 ya da 9 gibi. Ortada Windows 9 hakkında söylentiler de güçlenince, kullanıcıların panik yapmasının pek bir anlamı kalmıyor.

Windows Phone 8, 8 Temmuz 2014’e kadar destek vermeye devam edecek. Microsoft’un diğer ürünlerinde yaptığı gibi bu işletim sistemi resetlenerek yeniden yapılandırılacak. Güncellemelerin telefonun modeline göre değişeceği de bir gerçek.

Bilinen benzer durumlar mevcut. Microsoft’un XP işletim sistemine verilen destek Nisan 2014’te bitecek. Ancak XP işletim sistemi yüklü bilgisayarlar kapanmayacak. Bunun yerine kullanıcılar XP’nin halefleri, Windows Vista, Windows 7 ve Windows 8’e yöneltilecek.