Anasayfa Makale Pratik YouTube’da Ülkenize Kapalı Videoları Nasıl İzleyebilirsiniz?

YouTube’da Ülkenize Kapalı Videoları Nasıl İzleyebilirsiniz?

bu-video-kullanilmiyor

YouTube’da video izlemeye çalışırken “Bu video kullanılamıyor,” veya “Bu video ülkenizde mevcut değildir,” gibi hatalarla karşılaşıyorsanız, yapabileceğiniz bir kaç şey var.

Aldığınız hata mesajı, izlemeye çalıştığınız videonun YouTube tarafından, içerik sağlayıcının isteğiyle yalnızca belli ülkelerde oynatılabilecek şekilde kısıtlandığını belirtmektedir. YouTube bulunduğunuz ülkeyi IP adresinize göre belirlediği için yapmanız gereken IP adresinizi başka bir ülkeden gibi göstermek olacaktır. Çoğu video için ABD yeterince iyi bir seçim olacaktır.

IP adresinizi değiştirmek için proxy veya VPN gibi çözümler kullanabilirsiniz. İnternetten basit bir aramayla ücretsiz proxy (Your Freedom) veya VPN (Hotspot Shield) hizmetleri bulabilirsiniz, ancak bunların dezavantajları reklamlı veya kullanım sınırlı olmalarıdır. Ayrıca tüm internet trafiğiniz bu sağlayıcılar üzerinden transfer edileceği için bu hizmetleri yalnızca videoyu izlerken kullanıp sonrasında kapatmanız, hassas verilerinizin güvenliği için önemlidir.

Paralı proxy ve VPN çözümleri de piyasada bulunabilmekte ve bu hizmetlerin kullanıcı verilerinin gizliliği konusunda katı kuralları mevcut. Ancak ayda bir iki kere başınıza gelebilecek bir olaydan dolayı aylık ücret ödemek anlamsız olacaktır. Bu durumda Firefox ve Chrome için ücretsiz ProxTube eklentisini yükleyebilirsiniz. Eklenti yalnızca açılmayan videolar için proxy kullandığından dolayı verilerinizin güvenliğinden emin olabilirsiniz.

Eğer bilgisayarınıza yazılım veya eklenti yüklemek istemiyorsanız, tek seferlik biz çözüm olarak Ktunnel gibi tünel siteleri de işinizi görecektir.

Technopat YouTube Kanalı’na abone olun, en yeni video incelemeleri ve rehberleri kaçırmayın! Tıklayın…