Anasayfa Haber Siri Üzerinden Yapılan Ses Kayıtları 2 Yıl Daha Saklanacak

Siri Üzerinden Yapılan Ses Kayıtları 2 Yıl Daha Saklanacak

Apple Siri üzerinden yapılan ses kayıtlarını 2 yıl daha saklayacağını duyurdu.
Apple Siri üzerinden yapılan ses kayıtlarını 2 yıl daha saklayacağını duyurdu.
Apple Siri üzerinden yapılan ses kayıtlarını 2 yıl daha saklayacağını duyurdu.

Apple, Siri kullanıcıları tarafından yapılan ses kayıtlarının 2 yıl daha saklanacağını duyurdu.

Apple, kullanıcıları için sunduğu mobil yardımcı Siri’ye yapılan ses kayıtlarını bir süre daha gizlilik anlaşmaları dahilinde saklayacağını duyurdu. Firma sözcülerinden Trudy Muller, anonim olarak kaydedilen ses kliplerinin servisleri geliştirmek amacıyla yapıldığını söyledi. Apple her ne kadar zaman zaman donanımsal ve yazılımsal sorunlar çıkarsa da kullanıcı gizlilik anlaşmasını ciddiye alan bir firma.

iPhone, iPad ve iPod touch üzerinden yapılan ses kayıtları kategorize edilerek ana bilgisayarlarda saklanıyor. Ses klipleri saklanırken, kaydedilen parça rastgele numaralandırılıyor. Yani kaydın hangi şahsa ait olduğunu Apple bile bulamıyor. Kaydedilen numaralar kesinlikle Apple kimlik kartı, e-mail ya da herhangi bir iletişim bilgisine bağlanmıyor.

Ses kaydına verilen rastgele numaralandırma 6 ay sonra kalkıyor. Geriye sadece ses kaydının kendisi kalıyor. Apple bu kayıtları 2 yıl daha saklayacağını kullanıcılarına duyurdu.

Geçtiğimiz yıllarda yapılan bir güvenlik konferansında IBM, Siri’nin güvenilir bir program olmadığını savunmuştu. Apple ise bu ithamı dikkate alarak Siri’nin güvenlik yazılımları üzerine eğilmişti.

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version