Anasayfa Haber Nokia HTC’yi Hollanda’dan Şutladı!

Nokia HTC’yi Hollanda’dan Şutladı!

HTC ve Nokia arasında süren dava sonuçlandı.
HTC ve Nokia arasında süren dava sonuçlandı.
HTC ve Nokia arasında süren dava sonuçlandı.
HTC ve Nokia arasında süren dava sonuçlandı.

Nokia ve HTC arasında devam eden dava sonuçlandı. Kazanan taraf Nokia oldu.

Nokia, HTC One’ın mikrofon aparatlarından birinin marka ihlali yaptığı gerekçesiyle davacı olmuştu. Finlandiyalı telefon markası yüksek ses yakalama teknolojisinin kendisine ait olduğunu bu sebeple HTC One ürünlerinde bulunan aparatın Hollanda’da satışının yasaklanmasını istemişti.

Amsterdam Yerel Mahkemesi’nde devam eden dava sonuçlandı. Nokia’nın haklı olduğu yönünde karar verildi. Artık HTC, One model telefonu için bahsi geçen mikrofonları satamayacak. Karar 2014 Mart ayına kadar geçerliliğini sürdürecek. HTC, bu süreç içerisinde Hollanda’da mikrofon satışı yapamayacak.

STMicroelectronics tarafından üretilen mikrofonlar Hollanda pazarından kaldırılacak. HTC konuya ılımlı yaklaşıyor. Üretici firmayla anlaşan HTC, yeni model STMicro mikrofonları yakın bir tarihte piyasaya sürecek.

 

HABER GÜNCELLEMESİ 25.04.2013

Bu haber üzerine bize ulaşan HTC yetkilileri, duruma açıklık getirmek istediklerini bildirerek aşağıdaki verileri dikkatimize sundular. Tarafsız habercilik ilkesi gereği, bu verileri ilişkili olduğu haberin içinde, siz okurlarımızla paylaşıyoruz:

Nokia tarafından STM aleyhine (HTC’nin parçalarını tedarik eden Hollanda’daki bir tedarikçi) mahkeme emri çıkartmasına ilişkin birtakım haberlerin ışığında HTC, aşağıdaki hususları açıklığa kavuşturmak istemektedir:

– Nokia, ne Hollanda’da ne de başka bir yerde, HTC One aleyhine bir mahkeme emri çıkartmamıştır.
– Hollanda takibatları, Nokia tarafından yalnızca STM aleyhine uygulanmıştır. HTC’ye Hollanda’da Nokia tarafından dava açılmamıştır.
– Hollanda mahkeme emri, STM’nin, sınırlı bir zaman dilimi dâhilinde, Nokia’dan başka bir şirkete mikrofon satışı gerçekleştirmesini yasaklamıştır.
– STM aleyhine verilen karar, iyi niyet çerçevesinde satın alındığından ötürü, HTC’nin STM’den hâlihazırda almış bulunduğu mikrofonları kullanmaya devam edebileceğini belirtmektedir. Nokia’nın HTC’ye satılmış olan mikrofonları geri istemesine yönelik çabaları başarısız olmuştur.
– HTC, envanterinde bulunan STM mikrofonlarının tükenmesinden itibaren, gelişmiş mikrofon tasarımlarına geçecektir.